Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Oκτάχρονος έμαθε ότι πεθαίνει στο διαδίκτυο…

3 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Διαβάστε πώς ένας 8χρονος στη Μ. Βρετανία, ανακάλυψε την σκληρή πραγματικότητα για την ασθένειά από την οποία πάσχει – Πώς αντέδρασε (Pics)

Όταν οι γονείς του οκτάχρονου Dominic Junior διαπίστωσαν ότι πάσχει από την μυϊκή δυστροφία τύπου Duchenne αποφάσισαν να μη του το πουν. Ο μικρός τους γιος έπασχε από ένα σχετικά σπάνιο σύνδρομο, το οποίο παρουσιάζεται σε κάθε 3.500 περίπου γεννήσεις αγοριών.

Τα παιδιά με αυτή την ασθένεια αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα στην προσχολική ηλικία και παραλύουν ολοκληρωτικά στην ηλικία 7-12 ετών, ενώ συνήθως πεθαίνουν στην ηλικία των 20 χρόνων λόγω παράλυσης των μυών της καρδιάς και των πνευμόνων. Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα κάποια θεραπεία.

Οι γονείς του ο Dominic και η Caroline Stacey δεν του μίλησαν ποτέ για την ασθένειά του. Αυτό που ήξερε ο μικρός ήταν το όνομα της ασθένειάς του. Αλλά αυτό ήταν αρκετό για να μπορέσει να βρει τα πάντα σχετικά με το DMD, όταν οι γονείς του έφυγαν κάποια στιγμή από το σπίτι και του δόθηκε η ευκαιρία να μπει στο Google.

Όταν εκείνοι επέστρεψαν ο μικρός ζήτησε να μάθει γιατί του είχαν αποκρύψει την αλήθεια “Μπαμπά γιατί μου λέγατε ψέμματα” είπε χαρακτηριστικά.

Από εκείνη τη στιγμή, ο μικρός είχε αρκετούς εφιάλτες και ζητούσε από τους γονείς του να είναι πάντα δίπλα του.

Περίπου 2.500 άνθρωποι στη Μ. Βρετανία, πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια. Οι γονείς του 8χρονου, στηρίζουν μια φιλανθρωπική οργάνωση. Από τις 4 Μαρτίου για να βοηθήσει κανείς την οργάνωση μπορεί να κατεβάσει για 99 πένες, το τραγούδι Nobody Knows Their Time του Mark Emmins.

Στέφανος Νικήτας

This entry was posted on Σάββατο, 3 Μαρτίου, 2012 at 23:39 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply