«Εθνικό καταφύγιο» αποκάλεσε την κίνησή του ο έκπτωτος περιφερειάρχης

Την «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.» ίδρυσε ο Π. Ψωμιάδης με εθνικοπατριωτικές κορώνεςΜε σκληρό εθνικοπατριωτικό ύφος και λόγο, με αναφορές στα εθνικά ιδεώδη, στην Ορθοδοξία και στην Ελληνική Ιστορία, ο κ. Π. Ψωμιάδης ίδρυσε το βράδυ της Τετάρτης την πολιτική κίνηση … ΠΑΤΡΙ.Δ.Α., δηλ. το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης.

Με την παρουσία και στελεχών της Ν.Δ., ο κ. Ψωμιάδης (διεκδικητής της ηγεσίας το 2009 με τελικό ποσοστό 10%), από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, έκανε το πρώτο βήμα για μια καθαρόαιμη δεξιά κίνηση -όμιλο πολιτικού προβληματισμού- που θα αποτελεί κατ’ αυτόν «ένα εθνικό καταφύγιο».

«Απόψε, 29 Φεβρουαρίου, σε ένα δίσεκτο έτος για την Ελλάδα μας, συγκροτούμε ένα εθνικό καταφύγιο απέναντι σε κείνους που επιβουλεύονται την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας, τη Μακεδονία μας, την εθνική κυριαρχία μας, την ελευθερία μας, τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας» είπε στην αρχή της ομιλίας του, σε μια εκδήλωση που οργάνωσε για την ΑΟΖ.

Χωρίς να αναφέρει ούτε μια φορά το όνομα του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά, εν αντιθέσει με την αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη και τη φράση του ότι το 2009 το χρέος ήταν διαχειρίσιμο, είπε ότι από τότε ξεκίνησε η «συνωμοσία κατά του ελληνικού λαού» και «το προμελετημένο εθνικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό έγκλημα».

Για να καθησυχάσει την ηγεσία της Ν.Δ. -που είχε στο συνεδριακό κέντρο και παρατηρητές- ξεκαθάρισε ότι το δίκτυο αυτό δεν είναι κόμμα. «Αχάριστος δεν υπήρξα ποτέ. Χρωστάω στο λαό, χρωστάω σε όλους εσάς…Κόμματα υπάρχουν πολλά. Πατρίδα όμως μία» τόνισε, ενώ πολιτικοί παρατηρητές λένε ότι η νέα κίνηση παραπέμπει στην ιταλική Λέγκα του Βορρά.

Στη συνέχεια όμως προκάλεσε ερωτηματικά για το μέλλον, μετά την επισήμανσή του, πως για να γεννηθεί κάτι καινούργιο, πρέπει να πεθάνει το παλιό και η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από μια πατριωτική πολιτική σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στα εθνικά θέματα.

«Και τα κόμματα τα δημιουργεί η ίδια η κοινωνία, οι ανάγκες της. Σήμερα, δε συζητάμε για νέο κόμμα. Η Ελλάδα αυτή την περίοδο δεν έχει ανάγκη από άλλα κόμματα» σημείωσε και διευκρίνισε, ότι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και αν χρειαστεί οι πολίτες θα του δείξουν πάλι τι πρέπει να κάνει.

Ο κ. Ψωμιάδης, εν αντιθέσει με την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. και την κρατούσα αντίληψη στην κομματική πυραμίδα εξουσίας, εξαπέλυσε αντιμνημονιακούς μύδρους και είπε με ιδιαίτερα συνωμοσιολογικό ύφος: «Ο αντίπαλος είναι κοινός: Είναι οι νεοταξικοί, αυτοί που θέλουν την οικονομική, πολιτική και πνευματική εξαθλίωση του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με κορυφαία κομματικά στελέχη, από τη στιγμή που δεν έχει σκοπό ο κ. Ψωμιάδης να μετασχηματίσει την κίνηση «ΠΑΤΡΙΔΑ» σε κόμμα, με βάσει τα όσα είπε χθες, αν και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τον πραγματικό σκοπό του, μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα για διαρροές από τη Ν.Δ. προς την αντιμνημονιακή πολιτική κίνηση «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που ανακοίνωσε πριν μια εβδομάδα ο κ. Π. Καμμένος.

Στην εκδήλωση, που είχε πάρα πολύ κόσμο, αφού είχε γίνει μεγάλη κινητοποίηση, παραβρέθηκαν οι πρώην βουλευτές της Ν.Δ. κκ. Αν. ΣπηλιόπουλοςΓ. Ορφανός και Ηλ. Φωτιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Απ. Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Βόλβης κ. Δ. Γαλαμάτης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ.Δ. Τσάμης, εκπρόσωπος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου κ.α.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.