Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σήμερα Δευτέρα η ψηφοφορία στη Γερμανική βουλή για το δεύτερο πακέτο

27 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Την Δευτέρα η ψηφοφορία στη γερμανική βουλή για το δεύτερο πακέτοΤην έγκριση της γερμανικής Βουλής αναμένεται να λάβει σήμερα Δευτέρα (27/2) το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας ύψους 130 δισ. ευρώ. Τη βεβαιότητά του ότι το Γερμανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει υπέρ του, εξέφρασε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Υπέρ τάσσεται και ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Bild, το 63% των Γερμανών πολιτών δεν επιθυμούν την έγκριση του πακέτου στήριξης.

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Μεξικό, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε: «Εκτιμώ ότι θα λάβουμε την απαραίτητη υποστήριξη από το κοινοβούλιο τη Δευτέρα.

Ακόμη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ΔΝΤ θα παράσχει την «απαραίτητη υποστήριξη» στο νέο πακέτο για την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag ότι το κόμμα του «θα εγκρίνει με μεγάλη πλειοψηφία» το πακέτο διάσωσης και πρόσθεσε: «Μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε ανυπολόγιστες επιπτώσεις».

Υπέρ του νέου πακέτου προς την Ελλάδα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν και οι Γερμανοί Πράσινοι· αντίθετα, θα καταψηφίσει η γερμανική Αριστερά Die Linke.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Bild δημοσιεύει δημοσκόπηση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας, το 63% των Γερμανών δεν επιθυμούν την έγκριση του πακέτου στήριξης της Ελλάδας από την Ομοσπονδιακή Βουλή. Αντιθέτως, το 33% των ερωτηθέντων απαντά θετικά.

Επιπλέον, το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει την χρεοκοπία, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 31%.

This entry was posted on Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου, 2012 at 08:04 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply