Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στο Μετρό από την οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων»

27 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στο ΜετρόΗ οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμπρηστικό μηχανισμό που βρέθηκε το Σάββατο μέσα σε συρμό του Μετρό στο σταθμό του Αιγάλεω, σύμφωνα με  τηλεφώνημα αγνώστου σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν εάν το τηλεφώνημα στους σταθμούς Mega και Σκάι είναι έγκυρο.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός, που εντοπίστηκε σε συρμό του μετρό το απόγευμα του Σαββάτου ήταν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την αστυνομία, ενεργοποιημένος. Το εύρημα έχει προκαλέσει ανησυχία στις Αρχές, ιδιαίτερα επειδή δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Τον εμπρηστικό μηχανισμό είχε εντοπίσει πάνω στο κάθισμα βαγονιού στο σταθμό «Αιγάλεω» ο μηχανοδηγός του συρμού και αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές. Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί για να εξετάσουν τον μηχανισμό.

Ο μηχανισμός αποτελείτο από ένα τετράλιτρο μπιτόνι βενζίνης, ρολόι, οκτώ μπαταρίες και διακόπτη. Το ηλεκτρικό μέρος της βόμβας βρισκόταν σε ένα τάπερ, ενώ όλος ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μια πράσινη χάρτινη τσάντα.

This entry was posted on Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου, 2012 at 20:45 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply