«Τα χρέη αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό»

Σταματούν από την 1η Μαρτίου την πίστωση φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία οι φαρμακοποιοί, όπως ανακοίνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνονται «με γεωμετρικό ρυθμό», ενώ «οι υποσχέσεις περί εξόφλησης των χρεών του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ κατά ένα μέρος τον Ιανουάριο έπεσαν στο κενό».

Τονίζουν, επίσης, ότι η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι φαρμακοποιοί, «αποδεικνύεται από τα καθημερινά κατασχετήρια που φθάνουν στους Συλλόγους μας».

«Αδυνατούμε πλέον να χορηγήσουμε με πίστωση οτιδήποτε, αφού οι προμηθευτές μας απαιτούν εξόφληση τοις μετρητοίς και οι υπεύθυνοι ζούν στον κόσμο τους» αναφέρουν.

Στο μεταξύ, επίθεση σε όσους προσπαθούν να μπλοκάρουν τις παρεμβάσεις που επιχειρεί το υπουργείο Υγείας στον τομέα του φαρμάκου με το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Έχω στοχοποιηθεί από παράγοντες που σχετίζονται με το φάρμακο» τόνισε.

«Οι επαίσχυντοι, δήθεν επιστήμονες, είπαν ότι άνθρωποι οδηγούνται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, λόγω κατανάλωσης γενοσήμων» πρόσθεσε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε στους διοικητές των νοσοκομείων ότι υπάρχει αναξιοποίητη περιουσία, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί και τους κάλεσε να καταγράψουν ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί, όπως ακίνητα, ώστε να μην ξοδεύονται χρήματα για ενοίκια.

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους διοικητές να προχωρήσουν στην εξόφληση των προμηθευτών και να προμηθευτούν αναγκαίο υλικό από χώρες του εξωτερικού, όταν έχουν να κάνουν με προμηθευτές, οι οποίοι εμφανίζουν συμπεριφορές τύπου «καρτέλ».

Για το θέμα των εφημεριών στα νοσοκομεία, είπε ότι μειώθηκε κατά 50 εκατομμύρια ευρώ το σχετικό κονδύλι.

«Αναγκαστήκαμε να μειώσουμε κατά 50 εκατ. ευρώ το κόστος των εφημεριών, γι’ αυτό σας ζητώ να περικόψετε, όπου μπορείτε, τις πλασματικές εφημερίες» είπε.

www.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.