Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε αγοράκι 6 ετών από ιογενή λοίμωξη

Φεβρουάριος 23rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Οι γιατροί υποψιάζονται ότι προσβλήθηκε από τον ιό Η1Ν1

Ένα αγοράκι έξι ετών, που φοιτούσε σε νηπιαγωγείο δήμου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, έχασε τη ζωή του από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη. Υποψίες ότι μπορεί η λοίμωξη να οφειλόταν στον ιό Η1Ν1 προέκυψαν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Ωστόσο θα χρειαστούν 20 ημέρες για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες αυτές, ενώ την Παρασκευή θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ο πατέρας και το αδελφάκι του παιδιού , προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο ιατροδικαστής, Ματθαίος Τσούγκας, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία την περασμένη Δευτέρα, οι πνεύμονες του παιδιού παρουσίαζαν πύκνωση με συνέπεια να μην μπορεί να αναπνεύσει και να καταλήξει από ανακοπή. «Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι ο θάνατος προήλθε από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη, η οποία ενδεχομένως να οφείλεται και στον ιό Η1Ν1, αλλά θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι υποψίες», είπε ο κ Τσούγκας.

Στο μεταξύ δείγματα από το πτώμα του άτυχου παιδιού εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1. Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής ΕΣΥ της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αντώνης Σοφός, τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα βγουν σε 20 ημέρες, ενώ σήμερα ελήφθησαν δείγματα από τα μέλη της οικογένειας του παιδιού προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό και τα αποτελέσματα θα βγουν την προσεχή Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι το άτυχο παιδί προσβλήθηκε από τη λοίμωξη την περασμένη Τρίτη, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και είχε πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις.

Αρχικά εξετάστηκε από ιδιώτη γιατρό, στη συνέχεια οι γονείς του το πήγαν στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και μετά σε ιδιωτική κλινική όπου και κατέληξε την περασμένη Παρασκευή.

This entry was posted on Πέμπτη, Φεβρουάριος 23rd, 2012 at 15:59 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply