Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ζευγάρι οι κάτοχοι του λογαριασμού του 1.000.000 ευρώ

23 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Ολα έγιναν νόμιμα – δεν δίνω το όνομα» λέει ο Νικολούδης – Τι αποκάλυψε η έρευνα της Βουλής και του ΣΔΟΕ

Ζευγάρι οι κάτοχοι του λογαριασμού του 1.000.000 ευρώΜε έμβασμα από ελληνική τράπεζα προς το εξωτερικό έφυγε, σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο ποσό ύψους 1.000.000 ευρώ, από βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ. Παναγιώτης Νικολούδης.

Επίσης, από την έρευνα του επικεφαλής της Επιτροπής για το πόθεν έσχες κ. Βαγγέλη Αργύρη φαίνεται ότι προκύπτει πως το ποσό ανήκει σε ζευγάρι από το οποίο ο ένας είναι πολιτικός. Το έμβασμα εστάλη τον Μάιο του 2011, κατά δήλωση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την έρευνα προκάλεσε καταγγελία ιδιώτη. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό δεν του επιτρέπεται η δημοσιοποίηση του ονόματος, διότι όλα έγιναν νόμιμα.

Από τη Βουλή και τον ΣΔΟΕ στο στόχαστρο της έρευνας βρίσκονται οι βουλευτές οι οποίοι είχαν δηλώσει, το 2010, ποσά καταθέσεων περίπου 1.000.000 ευρώ και τα οποία δεν εμφανίζονται στις δηλώσεις του 2011. Οπως φαίνεται να προκύπτει από μηχανογραφικά στοιχεία, τόσο της Βουλής όσο και το υπουργείου Οικονομικών, 18 βουλευτές έχουν υψηλές καταθέσεις αλλά σε ελάχιστους (δεν ξεπερνούν τους δύο) εντοπίζονται διαφορές.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, 2012 at 22:52 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply