Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Ετσι εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι…”

23 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η αιτία αφανισμού των δεινοσαύρων αποτελεί εδώ και αιώνες ένα άλυτο μυστήριο για τους επιστήμονες. Οι θεωρίες που κατά καιρούς διατυπώνονται, είναι πολλές, με επικρατέστερη εκείνη της πτώσης αστεροειδούς.

Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν στην πιθανότητα, οι δεινόσαυροι να χάθηκαν όταν ένας τεράστιος μετεωρίτης συγκρούστηκε με τη Γη κοντά στις ακτές του Μεξικού στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου, πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια.

Το βασικό επιχείρημα όσων διαφωνούν με την εξήγηση αυτή, είναι η απουσία απολιθωμάτων δεινοσαύρων για μια περίοδο τριών εκατομμυρίων ετών, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι οι δεινόσαυροι είχαν ήδη εξαφανσιτεί όταν «χτύπησε» ο μετεωρίτης.

Το νέο εύρυμα που καλύπτει το χρονικό κενό 3 εκατ. ετών!
Ενα νέο εύρυμα, που εντοπίστηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου Γέιλ, είναι ίσως η απάντηση στην πολύχρονη επιστημονική διαμάχη. Πρόκειται για το απολίθωμα ενός κεράτου μήκους 45 εκατοστών που ανήκε σε έναν από τους τελευταίους δεινοσαύρους στη Γη.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο απολίθωμα ξεχωριστό, είναι το σημείο ανίχνευσής του. Μόλις 13 εκατοστά κάτω από το στρώμα ιζημάτων που σηματοδοτεί το Κρητιδικό – Τριτογενές Οριο, είναι ακριβώς η χρονική περίοδος κατά την οποία εκτιμάται ότι εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι.

Τι δείχνει λοιπόν το νέο εύρυμα; Ότι ένα ξαφνικό γεγονός, έσβησε με βίαιο τρόπο τους δεινόσαυρους από τον χάρτη της Γης! Η εξαφάνισή τους δεν έγινε σταδιακά, δεν διήρκησε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά όλα τελείωσαν από τη μια στιγμή στην άλλη! Η ανακάλυψη του απολιθώματος, καλύπτει το χρονικό κενό των 3 εκατ. ετών, συνεπώς καταρρίπτει το βασικό επιχείρημα όσων διαφωνούσαν με την πιθανότερη εκδοχή: οι δεινόσαυροι αφανίστηκαν από πτώση μετεωρίτη!

www.pyles.tv

This entry was posted on Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, 2012 at 23:37 and is filed under HOT-LIFESTYLE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply