Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εντός των επόμενων εβδομάδων ξεκινούν οι αποκρατικοποιήσεις

22 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://www.skai.gr/files/temp/CEFC94DC125957075B5B00A94635BE15.jpgΕντός των επόμενων εβδομάδων αρχίζουν οι διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων για τις ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ καθώς και το 35% των Ελληνικών Πετρελαίων τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας, Κώστας Μητρόπουλος μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση χθες βράδυ στο Πολεμικό Μουσείο.

Απ’ την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής του ΟΤΕ και οικονομολόγος, Παναγής Βουρλούμης, υποστήριξε πως η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας πρέπει να πραγματοποιηθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, με στόχο να απαλλαγεί ο εθνικός πλούτος από την κακοδιαχείριση του κράτους.

Την ανάγκη να ληφθούν ριζοσπαστικές αποφάσεις υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Καραμούζης.

Πρότεινε μεταξύ άλλων να πωληθούν ζημιογόνες επιχειρήσεις στους εργαζόμενους έναντι 1 ευρώ ή να κλείσουν και να δημιουργηθούν εταιρείες διαχείρισης ακινήτων που θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο.

Ο πρόεδρος της “Δράσης” Στέφανος Μάνος σημείωσε ότι απαιτούνται 400 χιλιάδες απολύσεις από τον κρατικό τομέα, εκ των οποίων οι 100 χιλιάδες να γίνουν φέτος.

Πρότεινε μάλιστα για την πρώτη 3ετία οι απολυμένοι να λαμβάνουν το 70% των τακτικών αποδοχών τους ενώ τόνισε ότι ο στόχος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας πρέπει να είναι μαζικός διπλασιάζοντας το στόχο στα 100 δις ευρώ.

Νίκος Φιλιππίδης

This entry was posted on Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 2012 at 15:43 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply