Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Nein» Γερμανών στο δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

22 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η Ενωση Φορολογουμένων κάλεσε το κοινοβούλιο να το καταψηφίσει

«Nein» Γερμανών στο δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την ΕλλάδαΗ Ενωση Γερμανών Φορολογουμένων κάλεσε το γερμανικό κοινοβούλιο να καταψηφίσει τη νέα δανειακή βοήθεια δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα. «Με ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα οι φορολογούμενοι θα είναι για μια ακόμη φορά οι χαμένοι», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Χάιντς Ντέκε στο σημερινό φύλλο της «Neue Osnabrücker Zeitung». Η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών θα πρέπει, κατά την άποψή του, να είναι πολύ μεγαλύτερη. «Γιατί τελικά οι τράπεζες έχουν ήδη ξεφορτωθεί ένα μεγάλο μέρος των επενδυτικών ρίσκων τους μέσω του δημοσίου τομέα», τόνισε ο ίδιος.

Αλλά και ο εκπρόσωπος επί δημοσιονομικών θεμάτων της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Γκέρχαρτ Σικ θεωρεί ανεπαρκή την απομείωση του ελληνικού χρέους. «Θα υπάρξει κι άλλος γύρος και τότε θα αναγκαστεί να πληρώσει και ο φορολογούμενος», δήλωσε στην ίδια εφημερίδα.

Ο ίδιος θεωρεί θετικό το γεγονός ότι στο πακέτο βοήθειας των 130 δις., που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες, τα επιτόκια για την Ελλάδα θα είναι χαμηλότερα. «Αλλά πρέπει να φροντίσουμε γρήγορα να μην εξαιρεθούν τα hedgefonds της διαδικασίας του κουρέματος του χρέους» τόνισε. Επιπλέον, οι περικοπές στην Ελλάδα καταδεικνύουν μια στρεβλή κατάσταση. «Οι φτωχοί ξεζουμίζονται, ενώ οι αμυντικές δαπάνες παραμένουν πολύ υψηλές» είπε..

Ο «επαναστάτης» του συγκυβερνώντος κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP σε θέματα ευρώ Φρανκ Σέφλερ θεωρεί τη νέα βοήθεια τάφο δισεκατομμυρίων. Οπως δήλωσε στη «Neue Osnabrücker Zeitung», η συμφωνία θα κρατήσει μόνο μερικές εβδομάδες. «Παρασκηνιακά, το ελληνικό δράμα αποδεικνύεται ακόμα πιο τρομακτικό απ’ όσο το αντιλαμβάνεται η ευρύτερη κοινή γνώμη» είπε. Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει οικονομία: «Περισσότερη βοήθεια πρέπει να υπάρξει μόνον, όταν σε αντάλλαγμα οι Έλληνες αποχωρήσουν από το ευρώ» δήλωσε.

 

ΔΟΛ

This entry was posted on Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 2012 at 19:48 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply