Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πόσα ξοδεύει το κράτος κάθε στιγμή

Φεβρουάριος 21st, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στη δημιουργία “χάρτη” που δείχνει πού πηγαίνουν τα χρήματά μας προχώρησε η “Διαύγεια”. Οι δαπάνες σε 400 φορείς τις τελευταίες 20 ημέρες

Το ελληνικό κράτος, παρέχει σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου τη δυνατότητα να παρακολουθούν online τις κρατικές δαπάνες δημόσιων φορέων και οργανισμών.

Με τη βοήθεια του προγράμματος “Διαύγεια”, η εν λόγω πρωτότυπη εφαρμογή οπτικοποιεί ποσοτικά δεδομένα που αφορούν σε δαπάνες του ΙΚΑ, άλλα ταμεία ασφαλίσεων, πανεπιστημίων, δήμων, υπουργείων, νοσοκομείων, έργα υποδομών και άλλα.

 

 

Η εφαρμογή www.greekspending.com οπτικοποιεί τις 400 μεγαλύτερες σε κόστος αποφάσεις του ελληνικού κράτους, για το χρονικό διάστημα των τελευταίων είκοσι ημερών, ενώ ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει διάφορους πειραματισμούς, ανάλογα με τον αριθμό των αποφάσεων και τον τρόπο προβολής των γραφημάτων.

 

Κάθε χρώμα, απευθύνεται σε διαφορετικό τομέα δαπανών, ενώ όπως εύκολα παρατηρεί κανείς, σταθερά πρώτος φορέας σε δαπάνες είναι το ΙΚΑ.

Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή “γεννήθηκε” και στήθηκε μέσα σε ένα σαββατοκύριακο από τον κ. Χρήστο Τσίγκανο και βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία περαιτέρω επεξεργασίας και ανάπτυξης.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, κάποια νούμερα δεν είναι ακόμα βέβαιο ότι απευθύνονται στην πραγματικότητα.

 

Μίκα Κοντορούση

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 21st, 2012 at 11:14 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply