Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σηματοδότηση διαδρομής, από την Κρανιά Γρεβενών μέχρι την “Πέτρα του Μεσίρη”

20 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πραγματοποιήθηκε ακόμη μία  σηματοδότηση τουριστικών πεζοπορικών διαδρομών

Το σωματείο τουριστικών επιχειρήσεων νομού Γρεβενών υλοποίησε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 την πρώτη προγραμματισμένη δράση σηματοδότησης  πεζοπορικής διαδρομής στην Κρανιά Γρεβενών και συγκεκριμένα το μονοπάτι από την πλατεία του χωριού μέχρι την τοποθεσία “Πέτρα του Μεσίρη”.

Μέλη του σωματείου ξεκίνησαν το πρωί από την πλατεία της Κρανιάς και σηματοδότησαν την διαδρομή με μεταλλικά ταμπελάκια (διάστασης 10εκ*10εκ) και χρώματος λευκού με μπλε., έβαλαν σημάδια ίδιου χρώματος σε πέτρες κατά μήκος της διαδρομής και καθάρισαν το μονοπάτι από ξύλα και κλαδιά όπου ήταν απαραίτητο.

Η διαδρομή είναι μήκους 5 χμ (μέχρι την Πέτρα του Μεσίρη) πλήρως σηματοδοτημένη, και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία του χωριού και κατά μήκος της διαδρομής ενημερωτικές πινακίδες με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να έχει ο περιπατητής. Πρόκειται για μια πολύ ωραία πεζοπορική διαδρομή σε ένα από τα αξιολογότερα  δάση του νομού που αποτελείτε κυρίως από δάση μαύρης πεύκης, αλλά και συστάδες (τις λίγες που υπάρχουν στα δάση των Γρεβενών) ελάτης και  σφενταμιών.

Η επιλογή της διαδρομές έγινε για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες του χωριού Κρανιά, και όχι μόνον, σε μία ημερήσια πεζοπορική απόδραση στα όρια του εθνικού δρυμού της Βάλια Κάλντα . Αποτελεί δε το πρώτο μέρος μιας μεγάλης πεζοπορικής διάσχισης που θα συνδέσει πεζοπορικά πολλά χωριά και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του νομού μας (όπως, Μικρολίβαδο, Βάλια Κάλντα Μοναχίτι, Πορτίτσα, Σπήλαιο κλπ).

Ένα τέτοιο μεγάλο και σωστά σηματοδοτημένο μονοπάτι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης  πεζοπορικού τουρισμού για τον νομό μας, και θα δημιουργήσει παράλληλη ανάπτυξη στην περιοχή. Το δε κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος, και κάτω από σωστή και ορθολογική διαχείριση, είναι πάρα πολύ μικρό. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η σηματοδότηση της πρώτη διαδρομής κόστισε περίπου 400 ευρώ τα οποία καταλήφθηκαν από χορηγίες μελών του σωματείου μας.

Η συνέχεια της δράσης προγραμματίζετε για τις αρχές της Άνοιξης όπου θα θέλαμε την συμμετοχή και την στήριξη περισσότερων φίλων και φορέων της τοπικής κοινωνίας που πιστεύουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος

Γκουντρομίχος Ηρακλής

 

This entry was posted on Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, 2012 at 21:58 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply