Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βρέφος στο Λονδίνο για επείγουσα μεταμόσχευση

18 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Νοσηλευόταν 2,5 μήνες στην Εντατική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης

Στο Λονδίνο για μεταμόσχευση το βρέφος από τη Θεσσαλονίκη‘Εφθασε νωρίς το απόγευμα στο αρεοδρόμιο Χίθροου του Λονδίνο το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο μετέφερετο βρέφος ηλικίας τεσσάρων μηνών, που νοσηλευόταν επί 2,5 μήνες στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, καθώς δεν μπορούσε να καλυφθεί το κόστος της αναγκαίας επέμβασης για την αποκατάσταση της υγείας του.

Η επέμβαση, που δεν πραγματοποιείται στην Ελλάδα καθώς δεν υπάρχει επαρκής εξειδίκευση, θα γίνει στο ιατρικό κέντρο παίδων «Great Ormond Street Hospital for Children».

Το κοριτσάκι θα εξεταστεί άμεσα από την αρμόδια ιατρική επιτροπή του νοσοκομείου, ώστε να καθοριστεί ο ακριβής χρόνος πραγματοποίησης της επέμβασης.

Η επέμβαση υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 400.000 ευρώ. Ωστόσο, το ασφαλιστικό ταμείο των γονέων του βρέφους (Ταμείο Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας) δεν μπορούσε να καλύψει εξ ολοκλήρου την αναγκαία δαπάνη και ενέκρινε μόνο το ποσόν των 150.000 ευρώ, ανεπαρκές για να γίνει η μεταμόσχευση στην Αγγλία.

Τελικά, το θέμα λύθηκε με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον, αφού μεταξύ άλλων βρέθηκαν τρεις μεγάλοι χορηγοί για να καλύψουν το υπολειπόμενο κόστος μεταφοράς και επέμβασης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται:

«Το κόστος της μεταμόσχευσης στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα μπορούσε μέσω της διαδικασίας του Ε – 112, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης το ιατρικό κέντρο δεν αποδεχόταν την παραπάνω διαδικασία.

» Το ΔΣ του Ταμείου Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας ΤΥΠΕΤ), που σημειωτέων αν και χρεωκοπημένο έχει αρνηθεί την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο και φυσικά ήταν ανεπαρκές για την μετάβαση του βρέφους.

» Το παραπάνω περιστατικό κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, παρά το γεγονός ότι δεν έχει την εποπτεία του ΤΥΠΕΤ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με προσωπική του παρέμβαση κάλυψε το υπολειπόμενο ποσό, χάρη στην ευγενική συνδρομή του κ. Ταμβακάκη, της κυρίας Σάλλα και της κυρίας Λάτση».

ΔΟΛ + ΑΠΕ ΜΠΕ

This entry was posted on Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, 2012 at 21:31 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply