Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει μέχρι το τέλος Μαρτίου»

18 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

John Paulson: Το σοκ θα είναι χειρότερο από την κατάρρευση της Lehman Brothers

Τhttp://www.newsbeast.gr/files/temp/815E98E8A27B965C38A8FB7F2CFCEE56.jpgην εκτίμηση ότι «η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, προκαλώντας μάλιστα τη διάλυση της ζώνης του ευρώ», εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος hedge fund μάνατζερ John Paulson, στο δίκτυο Bloomberg Businessweek.

O Paulson μάλιστα εκτίμησε ότι «η ελληνική χρεοκοπία θα είναι μεγαλύτερο σοκ για το σύστημα ακόμη και από την χρεοκοπία της Lehman Brothers, που θα προκαλέσει τη συρρίκνωση της παγκόσμιας και οικονομίας και των αγορών».

«Το ευρώ δεν είναι διασφαλισμένο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», ανέφερε. Ο Paulson που έγινε δισεκατομμυριούχος το 2007 μέσα από την αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου των ΗΠΑ.

«Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης είναι ο βασικότερος κίνδυνος των αγορών», τόνισε. «Πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει τον κόσμο σε χειρότερη καταστροφή από αυτή που υπέστη το 2008».

This entry was posted on Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, 2012 at 19:19 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply