Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Είμαστε όλοι Έλληνες», φωνάζουν πολίτες σε όλο τον κόσμο

18 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Παγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας πραγματοποιείται σήμερα έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε πολλές πόλεις τους κόσμου. Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», πολίτες συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κρίση και τη στάση που τηρεί η διεθνής κοινότητα απέναντι στην Ελλάδα.

Το κάλεσμα έγινε διαδικτυακά, μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με το μήνυμα: «ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!».

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία, αλλά και σε κεντρικά σημεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται επίσης στο Βερολίνο, το Μόναχο και την Κολωνία. Στο Λονδίνο η συγκέντρωση γίνεται έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας.

Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται και στη Νέα Υόρκη, Σάβατο στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία των διαχειριστών του ιστότοπου international.democraciarealya.es.

Η λίστα με τις πόλεις που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/events/300173683376937/.

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι κι εγώ Έλληνας».

Στο ιστολόγιο «jesuisgrec.blogspot.com» Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν μ΄ αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.
Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν στην ελληνική βουλή την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπουν και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ευθιγραμμισμένα στις επιταγές της τρόικας που οδηγούν τους Έλληνες στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Οι «Αγανακτισμένοι» προσθέτουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα», τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.
«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητά την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Η διαδήλωση στο Παρίσι
Με συνθήματα «όχι στην Ευρώπη των αρπακτικών του καπιταλισμού, ναι στην Ευρώπη της αλληλεγγύης»  οργανώνεται στο Παρίσι, διαδήλωση -διαμαρτυρία υπέρ της Ελλάδας.

Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Στα συνθήματα που κυκλοφορούν, οι διαμαρτυρόμενοι μιλούν για «δικτακτορία των χρηματιστηριακών αγορών» και τη θέληση για «δίκαιο μοίρασμα του πλούτου και των κοινών αγαθών» ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.

Πάνω από 17 οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή κάτω από τον συντονισμό της “Union Syndicales de Solidarite” ( Eνωση Συνδικαλιστικών οργανώσεων αλληλεγγύης ).
Ανάμεσά τους πολλές συνδικαλιστικές και άλλες αριστερές οργανώσεις, το κίνημα των Αγανακτισμένων, καθώς και η «Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων».

Ένα πρώτο κάλεσμα συμπαράστασης στην Ελλάδα είχε γίνει πριν μια εβδομάδα από την εφημερίδα Ουμανιτέ, με σύνθημα: «Είμαστε όλοι Ελληνες, για να μην υποστούμε αύριο αυτά που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός».

Διαδήλωση στη Νέα Υόρκη
Κινητοποίηση προγραμματίζεται και στη Νέα Υόρκη στις 14:00 στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Στον διαδικτυακό τόπο http://jesuisgrec.blogspot.com ευρωπαίοι πολίτες υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι και εγώ Έλληνας».

Στο facebook υπάρχει, μάλιστα, ομάδα που ονομάζεται: «We are all Greeks»

This entry was posted on Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, 2012 at 17:45 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply