Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στις 18 Μαρτίου και από τη βάση η εκλογή του νέου προέδρου του ΠαΣοΚ

17 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η παράταξη παραμένει ακέφαλη σε έκτακτες περιστάσεις επισήμαναν επτά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου – Νέα συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα

Στις 18 Μαρτίου και από τη βάση η εκλογή του νέου προέδρου του ΠαΣοΚΣε ήπιους τόνους εξελίχθηκε η συζήτηση του Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ, παρότι επτά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έθεσαν θέμα επανεξέτασης του χρονοδιαγράμματος για την αλλαγή ηγεσίας.

Οι κ.κ Π. ΚουκουλόπουλοςΝ. ΣαλαγιάννηςΝ. ΑνδρουλάκηςΙ. ΜίχαςΚ. Ασκούνης και οι κυρίες Συλβάνα Ράπτη και Τόνια Αντωνίου είπαν ότι η παρατάξη παραμένει ακέφαλη σε περιστάσεις έκτακτες.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν δέχτηκε την αλλαγή στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τα όργανα του κόμματος και από ότι φαίνεται παραμένει η 18η Μαρτίου ως ημερομηνία εκλογής του νέου προέδρου με εκλογές από τη βάση. Την ερχόμενη εβδομάδα, πάντως, θα συνεδριάσει ξανά το Πολιτικό Συμβούλιο.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Μίχας είπε ότι η εκλογή του προέδρου πρέπει να γίνει στις 4 Μαρτίου από τη βάση αφού προηγηθεί εθνικό συμβούλιο για έγκριση υποψηφιοτήτων και αλλαγής ημερομηνίας. Να ακολουθήσει συνδιάσκεψη και τακτικό συνέδριο τον Ιούνιο.

Ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε το ερώτημα γιατί χρειάζονται εκλογές από τη βάση, σε αυτές τις συνθήκες, αν είναι μόνο ένας ο υποψήφιος. Ομως η συζήτηση δεν επεκτάθηκε καθώς όλες οι πλευρές εκτίμησαν ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα το ΠαΣοΚ θα έστελνε λάθος μήνυμα στην κοινωνία να καυγαδίζει για τα χρονοδιαγράμματα.

Το θέμα των διαγραφέντων στελεχών άνοιξε η κυρία Ασπα Παπαηλιού, η οποία ζήτησε να επαναξεταστεί η απόφαση της Κυριακής. Όμως ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι έλαβε αυτή την απόφαση γιατί κατά τη γνώμη του δεν μπορεί κάποιοι σε τόσο κρίσιμες στιγμές να παίζουν προσωπικά παιχνίδια. «Ήταν ένα δύσκολο θέμα αλλά έκλεισε», επισήμανε.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος πήγε για λίγο στο Πολιτικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για τις εξελίξεις, είπε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι συνομιλητές του υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εντυπωσιάστηκαν επειδή η Ελλάδα εμφανίστηκε πλήρως προετοιμασμένη να έχει κλείσει όλες τις εκκρεμότητες της, αλλά ότι ορισμένες χώρες -η Γερμανία και οι σύμμαχοι της – άλλαζαν διαρκώς τα γκολποστ στο γήπεδο. Επισήμανε όμως ότι για πρώτη φορά σχηματίστηκε και μια ομάδα χωρών υποστηρικτικών προς την Ελλάδα όπως η Γαλλία και η Ιταλία. Εκτίμησε επίσης ότι το Eurogroup της Δευτέρας είναι πολύ κρίσιμο και ότι ο ίδιος ελπίζει να πάνε όλα καλά.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τον Πρωθυπουργό κ.Λ. Παπαδήμο, αν όλα εξελιχθούν ομαλά το PSI αναμένεται να κλείσει 8-9 Μαρτίου και ως τις 19 το μήνα θα ολοκληρωθούν και οι συζητήσεις γαι τη νέα δανειακή σύμβαση.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι αντίθετος με την επίσπευση της διαδικασίας αρκεί να συμβαδίζει με αυτά τα χρονοδιαγράμματα. Οι κ.κ Π. Κουκουλόπουλος και Β. Εξαρχος, πρότειναν να γίνει η συνδιάσκεψη στις 3-4 Μαρτίου και αμέσως να ακολουθήσει Εθνικό Συμβούλιο – το οποίο δεν αποκλείεται αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές να ανατρέψει την προηγούμενη απόφαση του. Ο υφυπουργός Εσωτερικών πάντως επισήμανε ότι το νέο πρόγραμμα πρέπει να καταλήξει σε δέκα βασικές αρχές στη βάση και του απολογισμού που θα γίνει, με την αίσθηση ότι αλλάζει η Ευρώπη αλλά και η χώρα.

 

This entry was posted on Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, 2012 at 07:36 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply