Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φλώρινα: SOS για την τοπική οικονομία λόγω κακοκαιρίας

16 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Tην έκτακτη επιχορήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και έχουν επιβαρύνει την τοπική οικονομία ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Αναστάσιο Γιαννίτση ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται στην αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικών Φ. Γεννηματά, στον υφυπουργό Π. Κουκουλόπουλο και στον γ.γ. του υπουργείου Αθ. Ξηρό, παρατίθενται στατιστικά στοιχεία που καταδεικνύουν τα προβλήματα, καθώς και παράρτημα μετεωρολογικών δεδομένων και διάγραμμα θερμοκρασιών σύγκρισης Φλώρινας – Αθήνας.

Όπως αναφέρει ο κ. Ηλιάδης, «Η Π.Ε. Φλώρινας γνωρίζει πρωτοφανείς καταστάσεις. Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι δυσχερείς καιρικές και οικονομικές συνθήκες μας έχουν οδηγήσει σε απόγνωση. Η Φλώρινα αποτελεί τη μοναδική πόλη στην Ελλάδα που απέκτησε τον τίτλο της πόλης με τη χαμηλότερη θερμοκρασία πανευρωπαϊκά. Το γεγονός αυτό έχει τρομερές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία είτε την οικογενειακή είτε των επιχειρήσεων είτε των περιφερειακών αρχών».

Εν τω μεταξύ ψήφισμα διαμαρτυρίας για την άδικη, όπως τη χαρακτήρισαν, συμπεριφορά της κυβέρνησης αναφορικά με την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, την ενεργειακή πολιτική και τη μη κατασκευή και λειτουργία της τηλεθέρμανσης που θα ήταν μεγάλη οικονομική ανάσα για τους κατοίκους του ακριτικού νομού που εδώ και δύο μήνες πλήττεται από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κατέθεσαν στον κ. Ηλιάδη φορείς που συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο της περιφέρειας.

Φίλιππος Καραμέτος

This entry was posted on Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, 2012 at 22:16 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply