Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερωτικές σχέσεις… μέσω διαδικτύου

16 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αναζητούν το άλλο τους μισό διαδικτυακά, ενώ δε λείπουν και οι απατεώνες

Ερωτικές σχέσεις… μέσω διαδικτύουΟι μισοί ενήλικες Αμερικανοί γνωρίζουν κάποιον που βρήκε τον έρωτα στο διαδίκτυο και όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα, ενώ το ίντερνετ παίζει πιο σημαντικό ρόλο σε σχέση με παλαιότερα στην εξεύρεση ερωτικής σχέσης, είναι επίσης ένας χώρος για απιστίες και ψέματα που τερματίζουν αυτή τη σχέση.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε την παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου σε δείγμα 1.000 ανθρώπων για λογαριασμό της εταιρίας συμβούλων μάρκετινγκ Euro RSCG Worldwide, διαπίστωσε ότι 1 στους 5 απάντησε ότι συνήψε μια ερωτική ή σεξουαλική σχέση μέσω Ίντερνετ, ενώ το 49% των ερωτηθέντων γνωρίζει κάποιον που το έκανε.

Ωστόσο, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων γνωρίζει κάποιον η σχέση του οποίου έληξε εξαιτίας κάποιας διαδικτυακής δραστηριότητάς του και τα τρία τέταρτα πιστεύουν ακράδαντα ότι η ερωτική επικοινωνία στο Διαδίκτυο που γίνεται εκτός σχέσης συνιστά απιστία.

Το διαδικτυακό φλερτ ξεκίνησε ως «κυβερνοσέξ» ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που δεν είχαν καμία πρόθεση να συναντηθούν, μέσω των chat rooms.

«Αυτό που έκαναν οι άνθρωποι στο Διαδίκτυο παρέμενε εκεί, στις περισσότερες περιπτώσεις. Τώρα οι δύο αυτοί κόσμοι εμπλέκονται και οι άνθρωποι που συναντάμε στο Διαδίκτυο και ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζει τη συμπεριφορά μας στο σπίτι ή στη δουλειά, καλή ή κακή» εξηγεί ο Νορμ Γιάστιν, πρόεδρος της εταιρίας Euro RSCG Chicago Group.

Η απάτη είναι ένας σταθερός διαδικτυακός κίνδυνος και όπως διαπίστωσαν δύο πανεπιστημιακοί καθηγητές Επικοινωνίας στην έρευνά τους, το 80% από τα 78 προφίλ που εξέτασαν σε ιστοσελίδες για εξεύρεση συντρόφου απείχαν τουλάχιστον ως έναν βαθμό από την πραγματικότητα.

Οι καθηγητές εντόπισαν χρήσιμα στοιχεία ως προς το ποιος μπορεί να ψεύδεται: οι ψεύτες τείνουν να αποφεύγουν το πρώτο ενικό «εγώ» για να αποστασιοποιηθούν από τα ίδια τους τα ψέματα, συχνά χρησιμοποιούν άρνηση όπως «όχι βαρετό» αντί «εντυπωσιακό» και αναφέρονται με συντομία σε περιγραφές για τους ίδιους.

«Όσο λιγότερο γράφουν, τόσο λιγότερα πράγματα θα χρειαστεί να θυμηθούν και να στηρίξουν αργότερα» είπε η Καταλίνα Τόμα του πανεπιστημίου Wisconsin-Madison, που συνεργάστηκε με τον Τζέφρι Χάνκοκ του πανεπιστημίου Cornell.

Πιο συχνά είναι τα ψέματα για το βάρος με τις γυναίκες να κρύβουν κατά μέσο όρο 3,9 κιλά και τους άνδρες 1,5. Οι μισοί ψεύδονται για το ύψος τους και 1 στους 5 ψεύδεται για την ηλικία του.

 

 

 

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, 2012 at 22:50 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply