Κήρυξη και νέων οικισμών του Δήμου Γρεβενών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη

Με την 833/12-2-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρου Μπούφη έγινε όπως ήδη έχουμε αναφέρει αποδεκτό το αίτημα του Δημάρχου και αποφασίστηκε η κήρυξη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των παρακάτω οικισμών του Δήμου Γρεβενών: Σαμαρίνα, Σμίξη, Αβδέλλα, Περιβόλι, Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβολάκι, Κηπουριό, Αιμιλιανός, Καλλιθέα, Αηδόνια, Καλλονή, Δασύλλιο, Άγιος Κοσμάς, Κυπαρίσσι, Οροπέδιο και Ανθρακιά.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, σε απάντηση της ανωτέρω αποφάσεως ο Δήμαρχος Γρεβενών με την υπ.αριθμ. 6125/12/2-2012 επιστολή του προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι παρακάτω οικισμοί: Φιλιππαίοι, Δοτσικό, Μεσολούρι, Μοναχήτι, Τρίκωμο, Πρόσβορο, Κρανιά, Πηγαδίτσα, Μικρολίβαδο, Πριόνια, Μέγαρο, Λείψι, Κυδωνιές, Εκκλησιές, Σιταράς και Τρίκορφο.

Η επιστολή έχει ως εξής:
«Σε απάντηση του 833/12-2-2012 εγγράφου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το οποίο κηρύχτηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι κάτωθι οικισμοί του Δήμου Γρεβενών, Σαμαρίνα, Σμίξη, Αβδέλλα, Περιβόλι, Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβολάκι, Κηπουριό, Αιμιλιανός, Καλλιθέα, Αηδόνια, Καλλονή, Δασύλλιο, Άγιος Κοσμάς, Κυπαρίσσι, Οροπέδιο και Ανθρακιά παρακαλούμε το εξής:
Την προσθήκη των οικισμών Φιλιππαίοι, Δοτσικό, Μεσολούρι, Μοναχήτι, Τρίκωμο, Πρόσβορο, Κρανιά, Πηγαδίτσα, Μικρολίβαδο, Πριόνια, Μέγαρο, Λείψι, Κυδωνιές, Εκκλησιές, Σιταράς και Τρίκορφο στην ως άνω απόφαση.
Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.

Ο Δήμαρχος
Δημοσθένης Κουπτσίδης»

Το αίτημα του Δημάρχου έγινε δεκτό από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ορθή επανάληψη της αποφάσεως τους και πλέον οι οικισμοί που κηρύττονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας είναι αναλυτικά οι: Σαμαρίνα, Σμίξη, Αβδέλλα, Περιβόλι, Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβολάκι, Κηπουριό, Αιμιλιανός, Καλλιθέα, Αηδόνια, Καλλονή, Δασύλλιο, Άγιος Κοσμάς, Κυπαρίσσι, Οροπέδιο, Ανθρακιά, Φιλιππαίοι, Δοτσικό, Μεσολούρι, Μοναχήτι, Τρίκωμο, Πρόσβορο, Κρανιά, Πηγαδίτσα, Μικρολίβαδο, Πριόνια, Μέγαρο, Λείψι, Κυδωνιές, Εκκλησιές, Σιταράς και Τρίκορφο
Επαναλαμβάνουμε πως το πρόβλημα προσδιορίζεται εντός των οικισμών.

Σε καμία περίπτωση, δεν παρουσιάζεται πρόβλημα στην ασφαλή μετάβαση προς το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας καθώς και στα γειτονικές ξενοδοχειακές μονάδες, καταλύματα και καταστήματα εστίασης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.