Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

H λίστα με τις πιο «πράσινες» εταιρείες τεχνολογίας

10 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στην υψηλότερη θέση του καταλόγου της Greenpeace η Google

H λίστα με τις πιο «πράσινες» εταιρείες τεχνολογίαςΟι εταιρείες τεχνολογίας δεν παράγουν μονάχα προϊόντα με μειωμένο ανθρακικό αποτύπωμα, αλλά επικεντρώνονται στον σχεδιασμό προϊόντων που βελτιώνουν την ενεργειακή αποδοτικότητα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που τα προμηθεύονται.

Στο νέο κατάλογο της Greenpeace, οι εταιρείες που συνδυάζουν τα δυο στοιχεία που προαναφέρθηκαν και κερδίζουν τις καλύτερες βαθμολογίες είναι η Cisco, η Google, η σουηδική Ericsson, η βρετανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone και η ιαπωνική Fujitsu.

Η Cisco απέσπασε θετικά σχόλια και υψηλή θέση στον κατάλογο της Greenpeace για το λογισμικό «EnergyWise», που διαχειρίζεται την κατανάλωση ενέργειας των συσκευών με τις οποίες συνδέεται.

Η Google κατέλαβε ακόμα υψηλότερη θέση από τη Cisco και την Ericsson για την στροφή στην καθαρή ενέργεια και την τροφοδοσία των κέντρων δεδομένων της με ΑΠΕ.

Η Apple και το Facebook δεν συμπεριλήφθησαν στον κατάλογο της Greenpeace με τις «πράσινες» εταιρείες πληροφορικής, όπου αξιολογούνται 21 επιχειρήσεις.

«Οι γίγαντες της τεχνολογίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε και χρησιμοποιούμε ενέργεια. Η Google έλαβε την πρώτη θέση για τις επενδύσεις της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», τόνισε σε δηλώσεις του ο αναλυτής πληροφορικής της Greenpeace International, Gary Cook.

Η λίστα της Greenpeace με τις πιο «πράσινες» εταιρείες πληροφορικής

1. Google
2. Cisco
3. Ericsson
4. Fujitsu
5. Vodafone
6. Alcatel-Lucent
7. Sharp
8. Softbank
9. IBM
10. HP
11. Wipro
12. Dell
13. Microsoft
14. SAP
15. at&t
16. HCL
17. NTT
18. NEC
19. Telefonica
20. TCS
21. Oracle

www.econews.gr

 

This entry was posted on Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, 2012 at 17:25 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply