Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διαμονή στον… πάγο

10 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ξενοδοχεία αποκλειστικά για σκιέρ

http://www.newsbeast.gr/files/temp/5B5C667E1AF9DC36B07142E52597452F.jpgΑν έχεις την περιέργεια να μάθεις πως ζουν οι Εσκιμώοι, υπάρχει ένα μέρος για μια αξέχαστη εμπειρία στο κρύο. Τα Iglu-Dorf είναι αλυσίδα ξενοδοχείων σε επτά χωριά κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα. Για μια νύχτα στα «παγωμένα» δωμάτια η τιμή κυμαίνεται στα 99 με 299 δολάρια.

Αυτού του είδους τα igloos κατασκευάζονται εκ νέου κάθε χρόνο από τον πάγο και σε Ανδόρα, Ελβετία και Αυστρία.
Τα καταφύγια καλύπτουν τις ανάγκες των σκιερ που θέλουν ένα προσωρινό κατάλυμα και δεν θέλουν να ανεβοκατεβαίνουν το βουνό κάθε μέρα.

Ο snowboarder Adrian Gunter, ο οποίος έφτιαξε για πρώτη φορά ένα igloo το 1995 δήλωσε: «Θυμάμαι την πρώτη μου νύχτα μέσα σε ένα igloo που είχα φτιάξει από κύβους πάγου. Ο κύριος λόγος που έμεινα εκεί ήταν επειδή ήθελα να είμαι ο πρώτος που θα απολαύσει το χιόνι στο βουνό το επόμενο πρωί».www.newsbeast.gr

This entry was posted on Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, 2012 at 22:49 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply