Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η λίμνη των Ναζί και των… εξωγήινων

7 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Για εκατομμύρια χρόνια έμεινε ανεξερεύνητο μυστήριο. Ωστόσο αυτό πρόκειται να αλλάξει…

Έπρεπε να τρυπάνε μια δεκαετία ώστε να φτάσουν  στην επιφάνεια της Λίμνης Βοστόκ. Εκεί κάτω από  τέσσερα χιλιόμετρα πάγου, μια Ρωσική αποστολή,  βρήκε την  απομονωμένη εδώ και εκατομμύρια χρόνια γιγάντια μάζα γλυκού νερού.

Οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξή της ήρθαν από βρετανικά ραντάρ τη δεκαετία του 1970. η λίμνη είναι μια από τις  370 λίμνες που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια κάτω από το κάλυμμα πάγου της Ανταρκτικής.

Εδώ είναι που αρχίζουν και οι θεωρίες καθώς το γλυκό νερό της Λίμνης Βοστόκ δεν έχει έρθει σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα εδώ και 14 με 20 εκατομμύρια χρόνια, και οι επιστήμονες ελπίζουν να ανακαλύψουν εξωτικές μορφές ζωής που ακμάζουν στο αιώνιο, απομονωμένο σκοτάδι.


The Lost World of Lake Vostok από KalymnosWeb

Πολλοί επιστήμονες θεωρούν μάλιστα ότι η εξερεύνηση της λίμνης θα δώσει στοιχεία για τις μορφές ζωής που ενδέχεται να φιλοξενούν οι υπόγειοι ωκεανοί της Ευρώπης, δορυφόρου του Δία, καθώς και του Εγκέλαδου, φεγγαριού του Κρόνου.

Οι πιο τραβηγμένες θεωρίες κάνουν λόγο εξωγήινες μορφές ζωής και ναζιστική μυστικά. Το RIA Novosti, αναφέρει ότι ο Γερμανός Ναύαρχος  Karl Donitz υποστήριξε ότι τι 1943 “Γερμανικό υποβρύχιο δημιούργησε ένα απόρθητο φρούριο για τον Χίτλερ στην άλλη άκρη του κόσμου”.

Έτσι λίγο πριν την παράδοση το 1945, άρχισαν να χτίζουν ένα σπήλαιο μέσα στο Πάγο της λίμνης Βοστόκ στην οποία  στεγάζονται  “αρκετά κιβώτια με κειμήλια από το Τρίτο Ράιχ, συμπεριλαμβανομένων των μυστικών αρχείων του Χίτλερ”.

Μια άλλη θεωρία αναφέρει ότι το υποβρύχιο U-977 παρέδωσε τα λείψανα του Χίτλερ και της Εύα Μπράουν.

Κίνδυνος μόλυνσης
Η ρωσική γεώτρηση στη Λίμνη Βοστόκ παρέμενε για χρόνια αμφιλεγόμενη, καθώς αρκετοί ειδικοί ανησυχούσαν για ενδεχόμενη μόλυνση των νερών από το γεωτρύπανο.

Η προσπάθεια ξεκίνησε το 1998 και πέρυσι κατάφερε να φτάσει μόλις λίγα μέτρα από την επιφάνεια της λίμνης. Εκεί, όμως, οι Ρώσοι επιστήμονες αναγκάστηκαν να σταματήσουν λόγω των ανησυχιών για αλλοίωση του απομονωμένου περιβάλλοντος, αλλά και λόγω της άφιξης του σκληρού χειμώνα.

Φέτος, η ρωσική αποστολή ακολούθησε μια διαφορετική τακτική: πέντε μέτρα πάνω από την επιφάνεια της λίμνης, το συμβατικό γεωτρύπανο της γεώτρησης αντικαταστάθηκε από ένα θερμαντικό στοιχείο που έλιωσε τον πάγο μέχρι να φτάσει το επιθυμητό βάθος.

Η ανάλυση των πολύτιμων δειγμάτων θα μπορούσε στο μέλλον να ανοίξει νέα εποχή στη γεωλογία και την αστροβιολογία, δεδομένου ότι η Λίμνη Βοστόκ είναι από τα πλέον απομονωμένα συστήματα του πλανήτη.

Στέφανος Νικήτας

This entry was posted on Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2012 at 23:19 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 response about “Η λίμνη των Ναζί και των… εξωγήινων”

  1. Κωνσταντάς Χατζηκωσταράτσος said:

    Καϋμό το έχω να διαβάσω κάτι που να μην αναπαράγει τις μυθολογίες της εποχής μας. Δυστυχώς, στη περίπτωση του πιο πάνω άρθρου σας, έχετε συμπεριλάβει και αυτή τη παράγραφο για εξωγηϊνους και για ναζι με την ολοφάνερη πρόθεση να εντυπωσιάσετε.

    Ετσι ξεκάρφωτα, έτσι χωρίς καμμιάν απολύτως βάση, χωρίς να μας δίνετε κανένα στοιχείο, μας πετάτε και δυο κουβέντες “οι πιο ακραίες θεωρίες λένε…”.

    Δυστυχώς, τραγικώς, πολύς κόσμος μπορεί και να το φχαριστηθεί. Μα χωρίς καν να μπειτε στο κόπο να το μασκαρέψετε σε ψευδο-επιστήμη, απλώς χάνετε κάθε αναγνώστη που καταλαβαίνει τι διαβάζει.
    -.

Leave a Reply