Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παραμένει κυρίαρχος στο Facebook ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

5 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο Ζούκερμπεργκ παραμένει ο κυρίαρχος του Facebook μετά την ένταξη του ιστοχώρου στο χρηματιστήριο

Ο πρόεδρος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει εξασφαλίσει τη διατήρηση του κυρίαρχου ρόλου του στο δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που ίδρυσε μαζί με έναν συμφοιτητή του το 2004 για πολύ καιρό ακόμη μετά την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο, ακόμη και μετά τον θάνατό του.

Ο 27χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook θα διατηρήσει την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής του στο Χρηματιστήριο.

Ο Ζούκερμπεργκ έχει το πάνω χέρι «στις κρίσιμες αποφάσεις χάρη στον έλεγχό του επί της πλειοψηφίας των δικαιωμάτων ψήφου», αναφέρει το έγγραφο που κατατέθηκε στις αρχές του χρηματιστηρίου.

«Ο Ζούκερμπεργκ έχει την ικανότητα να ελέγχει την έκβαση των υποθέσεων που υποβάλλονται προς έγκριση στους μετόχους, συμπεριλαμβανομένης της εκλογής των μελών της διεύθυνσης, των συγχωνεύσεων, των πωλήσεων του συνόλου ή μεγάλου μέρους των μετοχών μας», επισημαίνεται στο έγγραφο.

Το Facebook κατέθεσε  το φάκελό του για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, αποκαλύπτοντας ότι προτίθεται να διαθέσει στην αγορά τίτλους αξίας περίπου πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.kathimerini.gr

This entry was posted on Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2012 at 21:52 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΖΑΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply