Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παιδεία: Αντιδράσεις για το νέο εξεταστικό σύστημα

3 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ποικίλες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα και τα πολιτικά κόμματα δημιούργησε η χθεσινή δημοσιοποίηση της πρότασης για το νέο εξεταστικό σύστημα και το Νέο Λύκειο από το υπουργείο Παιδείας. Αρνητικά αντέδρασαν η ΟΛΜΕ και τα κόμματα της Αριστεράς, Συνασπισμός και ΚΚΕ, ενώ θετικά αντιμετώπισαν τις προτάσεις αρκετοί πανεπιστημιακοί καθώς από τα βασικά στοιχεία του νέου συστήματος θα είναι η συμμετοχή των πανεπιστημίων στην επιλογή των φοιτητών

Πάντως η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, η ΔΗΜΑΡ και η Δημοκρατική Συμμαχία επιφυλάσσονται ώσπου να εξειδικευτούν οι προτάσεις.

Σύμφωνα ωστόσο με εκτιμήσεις παραγόντων του υπουργείου Παιδείας, θεωρείται πιθανό να τοποθετηθούν εντέλει θετικά.

Ο πανεπιστημιακός – και εκ των συνδιαμορφωτών της πρότασης – κ. Γ. Μπαμπινιώτης επισήμανε ότι στόχοι των αλλαγών είναι η μορφωτική αυτονόμηση του Λυκείου, η συμμετοχή των πανεπιστημιακών τμημάτων στην επιλογή των φοιτητών τους (με την επιλογή μαθημάτων, ορισμό συντελεστών βαρύτητας κ.λπ.) και η «απομυθοποίηση» των εξετάσεων με τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων και τη διενέργειά τους περισσότερες από μία φορά τον χρόνο, κάτι που θα δώσει στους υποψηφίους και περισσότερες ευκαιρίες.

ΔΟΛ

This entry was posted on Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2012 at 15:50 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply