Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα μέθοδος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

3 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Νέα μέθοδο για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων ετοιμάζει το ιταλικό υπουργείο οικονομικών. Πρόκειται για το ανανεωμένο «Redditometro» (μετρητή εισοδήματος), το οποίο θα ισχύσει από τον ερχόμενο Ιούνιο και θα λαμβάνει υπόψη όλα τα έξοδα των φορολογουμένων. πληρωμή ενοικίου, στεγαστικού δανείου, αγορά αυτοκινήτου, διακοπές στο εξωτερικό, πάσης φύσεως πληρωμές άνω των τριών χιλιάδων ευρώ.

Η χώρα πρόκειται να χωριστεί σε πέντε μεγάλες περιοχές και οι οικογένειες που θα λειτουργήσουν ως σημεία αναφοράς, θα είναι αυτές με και χωρίς παιδιά, ενώ θα υπάρχουν και οι «υποομάδες» των διαζευγμένων, των εργένηδων και όσων δηλώνουν άνεργοι.

Ακόμη και η εγγραφή σε μαθήματα κεραμικής, ξένων γλωσσών, χορού ή η πληρωμές σε κτηνίατρο θα μπορούν να θεωρούνται αξιοποιήσιμα στοιχεία για τον καθορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος.

Ο κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων του δημοσίου. Με τον τρόπο αυτό θα έχει την δυνατότητα να κάνει ένα γρήγορο υπολογισμό -βάσει του βιοτικού του επιπέδου- του ποσού που θα έπρεπε να δηλώνει στην εφορία.

Αν το χάσμα ανάμεσα στο υποθετικό και πραγματικό εισόδημα ξεπερνά το 10% θα ξεκινά, σε πολλές περιπτώσεις φορολογική επαλήθευση κατά την οποία ο πολίτης θα καλείται να εξηγήσει τα επιπλέον εισοδήματά του.

Σε περίπτωση που δεν έχουν υπάρξει πρόσφατες κληρονομιές ή δωρεές και δεν προσκομίζονται άλλα πειστικά στοιχεία θα επιβάλλονται πρόστιμα για κατάθεση αναληθούς ή ελλιπούς φορολογικής δήλωσης.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2012 at 18:37 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply