Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ευρώπη: Ισχυρές χιονοπτώσεις και νεροποντές – Δεκάδες οι νεκροί…

3 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ευρώπη: Ισχυρές χιονοπτώσεις και νεροποντές

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα στη Ρουμανία με έντονες χιονοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Οι Αρχές έχουν κηρύξει τη χώρα σε “κίτρινο” συναγερμό για ένα τριήμερο. Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει η γέφυρα του Δούναβη, που συνδέει τη Ρουμανία με τη Βουλγαρία.

Κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσαν στη Βουλγαρία οι χθεσινές ισχυρές χιονοπτώσεις ενώ χρειάζονταν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα σχεδόν το εθνικό οδικό δίκτυο. Κλειστά έμειναν τα σχολεία στη Σόφια.

Στην Ουκρανία, στους 101 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από το κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν άστεγοι. Οι θερμοκρασίες, κατά τη διάρκεια της νύχτας άγγιξαν τους -33 βαθμούς Κελσίου ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνονται από -16 έως -12 βαθμούς.

Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στην Πολωνία, τις τελευταίες ώρες, ενώ το θερμόμετρο άγγιξε τους -35 βαθμούς στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας. Στη Μόσχα οι θερμοκρασία φθάνει τους -25 βαθμούς ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι από το ψύχος που πλήττειτη χώρα, έχουν χάσει τη ζωή τους, από την 1η Ιανουαρίου 64 άνθρωποι.

Προβλήματα στην κίνηση και την ηλεκτροδότηση είχε χθες και η Σερβία ενώ 14 περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ισχυρές νεροποντές πλήττουν περιοχές της βόρειας Νέας Ουαλίας και του νότιου Κουίνσλαντ, οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα σπίτια τους διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν οι περίπου 2.300 κάτοικοι μιας κωμόπολης της Νέα Ουαλίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και σε περιοχές στο νότιο Κουινσλαντ καθώς έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη των υδάτων στα ποτάμια των περιοχών. Δυσμενείς είναι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων που μιλούν για συνέχιση των νεροποντών και επιδείνωση της κατάστασης.

This entry was posted on Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2012 at 14:04 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply