Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποδοκιμάστηκε η Διαμαντοπούλου σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας

3 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συνθήματα εναντίον κατά την απονομή βραβείων για την καινοτομία στην Έρευνα
Αποδοκιμάστηκε η Διαμαντοπούλου σε εκδήλωση του υπουργείου ΠαιδείαςΟμάδα υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας αποδοκίμασε με συνθήματα την υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία παρέστη σε ειδική εκδήλωση για την απονομή βραβείων για την αριστεία και την καινοτομία στην Παιδεία και την Έρευνα.

Στο υπουργείο Παιδείας, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, παρευρέθηκε και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, ο οποίος μετέφερε εκ μέρους του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, τα συγχαρητήρια στους νικητές.

Η υπουργός Παιδείας στην ομιλία της αναφέρθηκε στην κρίσιμη περίοδο που περνά η χώρα και συγκεκριμένα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις αυτών των ημερών, που -όπως είπε-σημαίνουν πολλά για τη χώρα, η δε έκβασή τους θα κρίνει το μέλλον.

Η διαπραγμάτευση αυτή, τόνισε, γίνεται σε συγκλονιστικές, για όλους μας, συνθήκες.

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα, την οποία άγγιξε η κρίση, όμως τώρα αγγίζει, με την ίδια ένταση και το ίδιο βάθος και άλλες χώρες, είπε.

Η κ. Διαμαντοπούλου επισήμανε ιδιαίτερα ότι όλοι έχουμε μεγάλη ευθύνη να μην αφήσουμε το γκρίζο σύννεφο να καλύψει τη χώρα. «Να μην το αφήσουμε να οδηγήσει τη χώρα σε μαζική απελπισία. Η χώρα έχει δυνάμεις. Στην ιστορία της έχει δείξει και τις αρετές και τα πλεονεκτήματά της και σ΄αυτά θα πρέπει να ανατρέξουμε και πάλι» είπε.

Η Άννα Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι σ΄αυτές τις δύσκολες συνθήκες που έχουμε, στην Παιδεία υπάρχουν εκπαιδευτικοί- δάσκαλοι συγκεκριμένα- που κάνουν εξαιρετική δουλειά με 600 ευρώ.

Η υπουργός αναρωτήθηκε από πού θα έρθει η ανάπτυξη και απάντησε: «Τα κεφάλαια αυτής της χώρας, βρίσκονται στα κεφάλια των νέων ανθρώπων». Και τόνισε τις καινοτόμες ιδέες που υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και οι οποίες δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο Παντελής Καψής αναφέρθηκε κι αυτός στις διαπραγματεύσεις των ημερών, οι οποίες εμπόδισαν και τον πρωθυπουργό να παραστεί στην εκδήλωση. Είναι δύσκολες διαπραγματεύσεις, είπε ο κ. Καψής, που συνεπάγονται πόνο και θυσίες για την πλειονότητα του ελληνικού λαού. Όμως, αν δεν καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις σε τελική συμφωνία, δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε παρενέργειες που θα μας φέρνουν σε δύσκολη κατάσταση, πρόσθεσε.

Ο κ. Kαψής επισήμανε κι αυτός, τη σημασία τού να επενδύσουμε στην Παιδεία, που είναι και βασικός στόχος, ενώ τόνισε ότι είναι στο χέρι μας να διαλύσουμε το γκρίζο σύννεφο που πλανάται πάνω από τη χώρα.

Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στις δυνάμεις που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, ενώ μίλησε λεπτομερώς για τις αλλαγές που γίνονται στα σχολεία.

Στη συνέχεια, έγινε η βράβευση των καινοτομιών και, μεταξύ άλλων, βραβεύθηκαν σχολεία της Αθήνας, αλλά και πανεπιστήμια.

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2012 at 18:11 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply