Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το τελευταίο «αντίο» στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

27 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πολλοί βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο για την κηδεία του σκηνοθέτη…

Το τελευταίο «αντίο» στον Θόδωρο ΑγγελόπουλοΤο ύστατο χαίρε στον Θόδωρο Αγγελόπουλο απέτισαν στο Α’ Νεκροταφείο, συγγενείς, συνεργάτες και πολλοί φίλοι.
Η κόρη του Ελένη (σκηνοθέτης και η ίδια) κινηματογράφησε την «τελευταία διαδρομή» του πατέρα της. 

Η σορός του σπουδαίου σκηνοθέτη εκτέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δεξιά της εισόδου του νεκροταφείου.

Εκεί βρισκόταν η γυναίκα του Φοίβη, ο πρωταγωνιστής της ταινίας του «Αλλη Θάλασσα»Τόνι Σερβίλο, η βοηθός του Μαργαρίτα Μαντά, ο ιταλός παραγωγός του Αμαντέο Παγκάνι, ο διευθυντής φωτογραφίας Ανδρέας Σινάνος και ο διευθυντής φωτογραφίαςΓιώργος Αρβανίτης.

Οι παριστάμενοι απήγγηλαν ποιήματα του Αγγελόπουλου και του τραγούδησαν το αγαπημένο του δημοτικό τραγούδι «Κοντούλα λεμονιά».

Η οικογένεια του μεγάλου σκηνοθέτη ζήτησε να κατατεθούν χρήματα, αντί στεφάνων, στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου έλληνα δημιουργού αποφάσισαν να καθιερώσουν Διεθνές Βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», το οποίο θα απονέμεται κάθε Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2012 at 18:45 and is filed under ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply