Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι Anonymous θα ρίξουν το Facebook στις 28 Ιανουαρίου;

25 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Οι Anonymous απειλούν να ρίξουν το Facebook για..συμβολικούς λόγους!

Ανέβασαν ένα βίντεο στο youtube μέσα από το οποίο καλούν όλους όσους θέλουν σε μια συντονισμένη επίθεση σε περισσότερους από 60.000 servers του Facebook. Μάλιστα στο βίντεο περιγράφουν τον τροπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να συμμετάσχει!

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την επίθεση στο Facebook, αλλά υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και πρόσκληση ώστε το Internet να αντιδράσει στο επερχόμενο νομοσχέδιο που θα προσπαθήσει να πατάξει την πειρατεία, το φερόμενο ως ACTA. Ο μόνος τρόπος να διαπιστώσουμε αν η απειλή για “κατέβασμα” του Facebook είναι αληθινή, είναι να δούμε τι θα συμβεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου.

Στο στόχαστρο της ομάδας των κυβερνοπειρατών Anonymous μπήκε για ακόμα μια φορά το δημοφιλέστατο κοινωνικό δίκτυο στο Ίντερνετ, το Facebook.

Μετά τις συντονισμένες κυβερνο-επιθέσεις εναντίον ιστότοπων διαφόρων κυβερνήσεων και κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω του κλεισίματος του ιστότοπου, Megaupload.com, οι Anonymous ανέβασαν ένα βίντεο* σε ιστοχώρο, παρόμοιο με εκείνον του youtube.com, όπου ανέφεραν ότι το Facebook είναι ο επόμενος στόχος τους.

Μάλιστα, στο μήνυμά τους ενθάρρυναν τους χρήστες να «κατεβάσουν» ένα πρόγραμμα, με το οποίο θα μπορούσαν να «χτυπήσουν» το Facebook.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που οι Anonymous απειλούν το Facebook, ωστόσο, το βίντεο είναι αυθεντικό, κάτι που σημαίνει ότι αυτή τη φορά ίσως επιχειρήσουν να «κατεβάσουν» τη δημοφιλή ιστοσελίδα.

Την Παρασκευή, οι Anonymous επιτέθηκαν και έθεσαν προσωρινά εκτός λειτουργίας τον ιστότοπο της Γαλλικής Προεδρίας, λίγη ώρα αφότου, ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χαιρέτισε την απόφαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής Δικαιοσύνης να κλείσει τον ιστότοπο Megaupload, έναν από τους σημαντικότερους ιστότοπους δωρεάν διανομής αρχείων.

Να σημειωθεί ότι ο ιστότοπος Megaupload είχε περισσότερους από 150 εκατομμύρια χρήστες και 50 εκατομμύρια επισκέπτες την ημέρα. Σύμφωνα με το FBI αυτός ο ιστότοπος οργάνωνε τη μαζική διανομή περιεχομένου, που προστατεύεται από τους κανόνες για τα πνευματικά δικαιώματα.

*Star-Fm.gr: Το Video αφαιρέθηκε από το διαδίκτυο.

 

thesecretrealtruth.blogspot.com

This entry was posted on Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, 2012 at 15:19 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply