Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βολές από τον αντιεισαγγελέα Παπαδάκη κατά πάντων…

25 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Βολές Παπαδάκη κατά πάντων

Πυρά κατά πάντων εξαπέλυσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ρούσσος – Εμμανουήλ Παπαδάκης, με αναφορά που απέστειλε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Οι πολιτικοί και κυρίως ο Ανδρέας Λοβέρδος βρίσκεται στο στόχαστρο του κ. Παπαδάκη, λόγω της δήλωασής του περί “μακελειού”. Ο κ. Παπαδάκης στην αναφορά του καλεί τον υπουργό Υγείας να ασχοληθεί με τα θέματα του υπουργείου του και να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, ενώ παράλληλα τον κατηγορεί ότι καλυπτόμενος από την βουλευτική ασυλία κάνει δηλώσεις, οι οποίες συνιστούν την αξιόποινη πράξη της πρόκλησης σε τέλεση κακουργήματος.

“Θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που επανειλημμένα έχω πει: ν’ αφήσουν τη δικαστική εξουσία να επιτελέσει το έργο της και να σταματήσει η όποια πολιτική ή επαγγελματική εκμετάλλευσή της. Τα Ραδιοτηλεοπτικά λαϊκά παραδικαστήρια δεν προάγουν τον νομικό πολιτισμό και το δίκαιο, όταν γίνεται υπέρβαση των ορίων της κριτικής, μάλιστα όταν επιδιώκεται πολιτικό όφελος ή το κέρδος της τηλεθέασης, παραπλανώντας την κοινή γνώμη και προσπαθώντας να ασκήσουν πίεση στην δικαιοσύνη” τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδάκης.

Αναφερόμενος στον κ. Λοβέρδο σημειώνει: “Όσο για τις ατυχείς δηλώσεις του κ. υπουργού Υγείας ‘περί μακελειού’ που (υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας) άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος, θα ήθελα να του πω ας ασχοληθεί με το νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και αναλώσιμα υλικά για να τα χορηγήσει τελικά η Μ.Κ.Ο., ας ασχοληθεί με το νοσοκομείο Σύρου, όπου οι συγγενείς ασθενών μεταφέρουν ηλεκτρικές θερμάστρες για να τους ανακουφίζουν. Ακόμη ας ασχοληθεί με το μερίδιο από την συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την ‘αποπροστασία’ του πολίτη από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής). Όσοι διαχρονικά ασκώντας εξουσία, μας έφθασαν σ’ αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή, δεν πρέπει να προκαλούν και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Αποδόμησαν από την παιδεία τις ανθρώπινες αξίες, το ήθος, την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, την αγάπη, καλλιεργώντας τ’αντίθετα, προβάλλοντας και υπερασπίζοντας το εγώ τους αντί το εμείς (την ενότητα), αυξάνοντας την απληστία και όχι το μέτρο (κατά την Αριστότελεια διατύπωση)”.

Για “Νέρωνες της Δικαιοσύνης” κάνει λόγο ο κ. Παπαδάκης στην αναφορά του, ασκώντας δριμεία κριτική και στους συναδέλφους του λέγοντας: “Όσον αφορά δικαστές και εισαγγελείς καλό είναι όπου είναι απαιτητικοί με τους άλλους να είναι πρώτα απαιτητικότεροι και αυστηρότεροι με τους εαυτούς τους, το λάθος του άλλου να το συγχωρούν όχι όμως το δικό τους, ώστε να μην το επαναλάβουν, να κάνουν διαρκή αυτοκριτική γιατί όποιος την αφήνει, εγκαταλείπει μια από τις βασικές λειτουργίες της νόησης και στερεί από μια ιδιότυπη με τον εαυτό του διαλεκτική γόνιμη σύνθεσή της. Να γίνονται παρατηρητές αλλά και παρατηρούμενα αντικείμενα συγχρόνως, να εξορθολογίζουν την έρευνα, την ποινική δίωξη, την προσωρινή κράτηση αφού οι υπερβολές αναιρούν το δίκαιο”.

Και η αναφορά καταλήγει: “Στο δίλημμα των πολιτών ‘τον νόμο να φοβούμαι ή τον δικαστή’ να μην καταλήγουν στο δεύτερο, γιατί αυτό σημαίνει ότι αφήσαμε το δίκαιο να διολισθήσει σε μέσο εκδικήσεως ή αδράνειας και θα μεταβληθούμε έτσι σε Νέρωνες και Ηρόστρατους της δικαιοσύνης. Τέλος, οι νομικοί, αλλά και οι συντεταγμένες εξουσίες, να βλέπουμε και να αντιμετωπίζουμε την δικαιοσύνη σαν ένα όνειρο που διαρκώς προσπαθούμε να πραγματώσουμε”.

www.megatv.com

This entry was posted on Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, 2012 at 13:49 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply