Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έρχεται χαράτσι και στα αγροτεμάχια;

24 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σχέδιο για επιβολή φόρου επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών

http://www.newsbeast.gr/files/temp/9227699A8032690E5319522EE4C6FDE3.jpgΗ «αγελάδα», που λέγεται ακίνητα, και αρμέγεται στη χώρα μας διαχρονικά, από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις, δείχνει ανεξάντλητη. Μετά από το χαράτσι, που επιβλήθηκε στα ακίνητα τον περασμένο Σεπτέμβριο, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, στο υπουργείο οικονομικών ετοιμάζουν κάτι αντίστοιχο και με τα αγροτεμάχια, αλλά και όλα τα εκτός σχεδίου οικόπεδα.

Αυτό εισηγούνται στην ηγεσία του οικονομικού επιτελείου, υπηρεσιακοί παράγοντες της Καραγιώργη Σερβίας, ώστε το μέτρο να συμπεριληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα πρόκειται για «έκτακτη εισφορά μόνιμου χαρακτήρα», και θα λειτουργεί στο μοντέλο του χαρατσιού της ΔΕΗ. Δηλαδή, οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οικοπέδων θα πληρώνουν κατ΄ αρχάς μέσω των λογαριασμών ρεύματος, αφού ο φόρος έχει πρώτα υπολογιστεί με βάση την αντικειμενική αξία των τεμαχίων.

Στο υπουργείο οικονομικών υποστηρίζουν πως θα μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση της συγκεκριμένου μέτρου μέχρι το καλοκαίρι της φετινής χρονιάς. Επιχειρηματολογούν, μάλιστα, υπέρ της επιβολής του φόρου, μιλώντας για κοινωνική δικαιοσύνη, αφού – όπως υποστηρίζουν – είναι ουκ ολίγα τα αγροτεμάχια, που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές και είναι αφορολόγητα.

This entry was posted on Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2012 at 22:58 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply