Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πτολεμαΐδα: Επιστολή στον κ.Βενιζέλο για την τηλεθέρμανση – (Εξαιρετικά Επείγον)…

23 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

ΘΕΜΑ : ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ-ΑΙΧΜΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης παρέχει στα νοικοκυριά της Πτολεμαϊδας το αγαθό της θερμότητας από εγκαταστάσεις Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και θερμότητας με χρήση λιγνίτη.

Λόγω συνεχών βλαβών και ανεπαρκούς τροφοδοσίας θερμότητας από την Μονάδα βάσης της Τηλεθέρμανσης (Μονάδα 3 ΑΗΣ/ΔΕΗ Πτολεμαϊδας) και συνθηκών πολικού ψύχους στην πόλη μας απαιτήθηκε η χρήση μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου, για την θέρμανση των 12.900 νοικοκυριών , δηλαδή των 37.000 κατοίκων που εξυπηρετεί η Τηλεθέρμανση.

Ειδικότερα, από την 29/12/2011 μέχρι σήμερα απαιτήθηκε η κατανάλωση 560 τόνων πετρελαίου κίνησης αξίας 800.000 ευρώ, ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες της δημοτικής επιχείρησης, το οποίο, υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης και ανεργίας στην περιοχή μας, δεν είναι δυνατό να μετακυληθεί στους καταναλωτές μας. Οι πραγματοποιηθείσες και πρόσθετες δαπάνες πετρελαίου κίνησης, σε περίπτωση συνέχισης των προβλημάτων τροφοδοσίας, είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν από την δημοτική επιχείρηση και η Τηλεθέρμανση θα εξαναγκαστεί σε πλήρη διακοπή της λειτουργίας της.

Επειδή:
1. με την παραπάνω σχετική απόφαση οι Δημοτικές επιχειρήσεις εντάσσονται στους υποχρέους για τη χρήση πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κίνησης για σκοπούς θέρμανσης, όμως η Τηλεθέρμανση ΔΕΝ χρησιμοποιεί πετρέλαιο θέρμανσης για ιδιοκατανάλωση, αλλά για την παροχή θερμότητας στους τελικούς καταναλωτές,

2. σημειώνονται συνεχείς βλάβες και ανεπάρκειες των μονάδων βάσης, σε ακραίες καιρικές συνθήκες ,

3. η χρήση υψηλών φόρων πετρελαίου (κίνησης) είναι ανυπόστατη για την περίπτωση της δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης, διότι εξυπηρετούνται αποκλειστικά ανάγκες τελικών καταναλωτών,

παρακαλούμε για την δική σας απόφαση για την ένταξη της Τηλεθέρμανσης στους δικαιούχους πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) θέρμανσης με τον μειωμένο συντελεστή και για τον συμψηφισμό των καταβληθέντων υψηλών φόρων, διότι η κατανάλωση πετρελαίου από την Τηλεθέρμανση χρησιμοποιείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την εξυπηρέτηση των αναγκών των τελικών καταναλωτών, νοικοκυριών και δημοσίων κτηρίων, και διότι η Τηλεθέρμανση αποτελεί κοινωφελή δημοτική επιχείρηση του Ν.1069/80 και όχι εκμετάλλευση κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΤΗΠ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κουσίδης Νικόλαος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Εορδαίας

This entry was posted on Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, 2012 at 15:50 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply