Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θα επαναλειτουργήσει το διαβητολογικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

18 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τη δέσμευση του Υφυπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη για την επαναλειτουργία του διαβητολογικού ιατρείου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, απέσπασε ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη βουλή.

Η συζήτηση αφορούσε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κασαπίδης το Νοέμβριο του 2011 προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του διαβητολογικού ιατρείου στην παθολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Για το θέμα προσήλθε ν’ απαντήσει στη βουλή ο Υφυπουργός Υγείας κ. Τιμοσίδης, στον οποίο ο βουλευτής του νομού παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους το διαβητολογικό ιατρείο έπαψε να λειτουργεί από το 2009.

Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού, όπως επεσήμανε κατά την τεκμηρίωση του ο κ. Κασαπίδης, ήταν η επιδείνωση της υγείας των διαβητικών πολιτών του νομού, οι οποίοι πλέον δεν τυγχάνουν των υπηρεσιών πρόληψης υγείας από τους καταξιωμένους ιατρούς διαβητολόγους του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, στο πλαίσιο της προσφοράς δωρεάν δημόσιων υπηρεσιών υγείας που δικαιούνται.

Παράλληλα, ο κ. Κασαπίδης ανέφερε και πρόσφατο ατυχές περιστατικό τοκετού με καισαρική, διαβητικής εγκυμονούσας από το νομό, κατά το οποίο κινδύνεψε σοβαρά η ζωή της, ενώ χάθηκε η ζωή του βρέφους. Το συμβάν αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν νωρίτερα και στο πλαίσιο της λειτουργίας του διαβητολογικού ιατρείου, γίνονταν οι σχετικές εξετάσεις στην υποψήφια μητέρα και εντοπιζόταν η πάθηση.

Επίσης, με τη διακοπή λειτουργίας του ιατρείου σταμάτησε και η έρευνα που πραγματοποιούνταν από τους ιατρούς της κλινικής κ.κ. Συμελίδη και Δολιανίτη. Η έρευνα αυτή απέφερε μοναδικά αποτελέσματα σχετικά με την πρόληψη του διαβήτη, ιδίως στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε στην έρευνα από τους ιατρούς έγινε, ήδη, αποδεκτή από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, όχι όμως από την ελληνική πολιτεία.

Απαντώντας ο κ. Τιμοσίδης δεσμεύτηκε για την πλήρωση μιας θέσης επικουρικού ιατρού στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου με προοπτική ανανέωσης της σύμβασης και για τα επόμενα έτη. Σύμφωνα με τον κ. Υφυπουργό το σχετικό αίτημα του νοσοκομείου μπορεί να ικανοποιηθεί εντός ενός μηνός από τη στιγμή που θα κατατεθεί και γραπτώς.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

This entry was posted on Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, 2012 at 19:13 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply