Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Λουκέτα» για παράνομα πάρκινγκ

18 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Λουκέτα» για παράνομα πάρκινγκ  «Φρένο» βάζει η Δικαιοσύνη στην πρακτική που ακολουθούν πολλά κέντρα διασκέδασης να καταλαμβάνουν πεζοδρόμια και κοινόχρηστους δρόμους, προκειμένου έναντι αμοιβής που καταβάλλεται στους «παρκαδόρους» να βρίσκουν οι πελάτες θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους. Οι μαγαζάτορες απειλούνται πλέον με «λουκέτα».

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε αίτηση αναστολής που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες εστιατορίου – μπαρ πολυτελείας στο κέντρο της Αθήνας, επικυρώνοντας σε βάρος τους ποινή αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος για 40 μέρες. Η ποινή επιβλήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών της Τροχαίας που διαπίστωσαν ότι δύο υπάλληλοι του μαγαζιού έπαιρναν έναντι αμοιβής τα αυτοκίνητα των πελατών και τα στάθμευαν σε δημόσιο χώρο, πάνω στο πεζοδρόμιο και στον δρόμο που περνά μπροστά από το μπαρ.

Οι εστιάτορες προσέφυγαν στο δικαστήριο επικαλούμενοι τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης, προβάλλοντας συγκεκριμένα οικονομικά προβλήματα.
Ομως το Δ. Πρωτοδικείο έκρινε ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος που σχετίζονται με την προστασία των κοινόχρηστων δημόσιων χώρων και κυρίως των πεζοδρομίων από αυθαίρετες καταλήψεις, δικαιολογούν την ποινή αλλά και την απόρριψη της αίτησης που υποβλήθηκε για να «παγώσει» το προσωρινό «λουκέτο».

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

This entry was posted on Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, 2012 at 21:39 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply