Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θρησκεία… έγινε το δωρεάν μοίρασμα αρχείων στη Σουηδία

16 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Έλαβε την επίσημη αναγνώριση από το σουηδικό κράτος

Θρησκεία... έγινε το δωρεάν μοίρασμα αρχείων στη ΣουηδίαΈνα συμβολικό χτύπημα σε όσους προσπαθούν να σταματήσουν τη μουσική και κινηματογραφική πειρατεία έδωσε η Σουηδία, αναγνωρίζοντας μία ομάδα που προωθεί το ελεύθερο «μοίρασμα αρχείων» (file- sharing) στο Διαδίκτυο ως θρησκεία.

Στη Σουηδία, μία από τις πιο «καλωδιωμένες» χώρες στον κόσμο, εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν δύο στρατόπεδα: αυτοί που υποστηρίζουν το δωρεάν μοίρασμα αρχείων και αυτοί που υποστηρίζουν τις θέσεις της μουσικής και της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Αν κάποιος χρήστης του Διαδικτύου επιθυμεί να αποφύγει τις νομικές κυρώσεις, μπορεί να εγγραφεί στον ιστότοπο Church of Kopimism και να «κατεβάζει» ελεύθερα αρχεία, αφού τον προηγούμενο μήνα αυτός έλαβε την επίσημη αναγνώριση από το σουηδικό κράτος.

Το Kopimism -το όνομα του οποίου βγαίνει από τις λέξεις «copy me», δηλαδή «αντίγραψέ με» – αναφέρει ότι υποστηρίζει όλα τα είδη «ανεβάσματος» και «κατεβάσματος» αρχείων.

«Πιστεύουμε ότι η πληροφορία είναι ιερή» δήλωσε ο Ίσακ Γκέρσον, που αυτοαποκαλείται «πνευματικός ηγέτης» της εκκλησίας, τα σύμβολα της οποίας είναι το «Ctrl C» και το «Ctrl V», οι συντομεύσεις για την αντιγραφή και την επικόλληση. «Δεν πιστεύουμε ότι η αντιγραφή είναι κλοπή» πρόσθεσε.

Η Σουηδία άλλωστε είναι η χώρα στην οποία «γεννήθηκε» το Pirate Bay, ο μεγαλύτερος ιστότοπος file-sharing παγκοσμίως.

Αν και σουηδικό δικαστήριο καταδίκασε τον άνδρα που βρίσκεται πίσω από το Pirate Bay σε ποινή φυλάκισης και σε πρόστιμο, ο ιστότοπος εξακολουθεί να λειτουργεί ελεύθερα στη Σουηδία αλλά και σε άλλες χώρες.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, 2012 at 21:40 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply