Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συναντήσεις με τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας θα έχουν σήμερα Παπαδήμος, Σαμαράς και Δήμας

15 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στο επίκεντρο της ατζέντας το PSI

http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/5BCD034F4271800603CEF0506B60FCB8.jpgΣειρά διαδοχικών συναντήσεων που θα ξεκινήσουν στις 5.30 το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και θα συνεχίσουν με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας. Στην κορυφή της ατζέντας των συναντήσεων βρίσκονται η εν εξελίξει διαδικασία της απομείωσης του ελληνικού χρέους, ενώ θα συζητηθούν οι διεθνείς εξελίξεις και ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση με τον Λ. Παπαδήμο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 17:30 και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο. Το πρόγραμμα του Γκίντο Βεστερβέλε θα ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών αξιολογείται ως ενισχυτική των ελληνικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης, η επιλογή της ημερομηνίας της επίσκεψής του στην Αθήνα δεν θεωρείται συμπτωματική εν όψει της έλευσης της τρόικας αλλά και της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βεστερβέλε θα ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της εξυγίανσης των δημοσιονομικών.

Να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον κ. Δήμα αναμένεται να τεθούν και οι εξελίξεις στο ζήτημα του Ιράν και η επαναφορά της πρότασης για επιβολή εμπάργκο από την ΕΕ στις εισαγωγές πετρελαίου.

ΔΟΛ

This entry was posted on Κυριακή, 15 Ιανουαρίου, 2012 at 16:41 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply