Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σκόπια: κηδεύουν την Ελλάδα…

15 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Προσπαθούν για ακόμη μια φορά οι Σκοπιανοί να γελοιοποιήσουν την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, με τίτλο η ”κηδεία της Ελλάδας”, όπως αποκαλέστηκε από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα του φετινού καρναβαλικού εθίμου στην κωμόπολη Βέβτσανι της ΠΓΔΜ ( πρόκειται για πρωτοχρονιάτικο έθιμο με το Ιουλιανό Ημερολόγιο).

Στη διάρκεια λοιπόν της καρναβαλικής παρέλασης προχθες το βράδυ στην κωμόπολη αυτή, παρουσιάστηκε ένα φέρετρο, τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και με ένα κηδειόχαρτο στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων: “Καλά νέα.
Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία – Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί – στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) – 2011 (Χάγη). Η κηδεία έλαβε χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου.
Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία…” Μάλιστα, μεταξύ των “πενθούντων” στο κηδειόχαρτο αναγράφονται και ονόματα δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ οι οποίοι έχουν εκφράσει μετριοπαθείς θέσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας.

Οι συμμετέχοντες της παράστασης αυτής έκαψαν την ελληνική σημαία με την οποία ήταν τυλιγμένο το φέρετρο. Το θέμα προβάλλεται σήμερα από τα ΜΜΕ των Σκοπίων, ορισμένα από τα οποία κάνουν εκτενείς αναφορές.

Το καρναβάλι στο Βέβτσανι διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 13 και 14 Ιανουαρίου και σε αυτό σύμφωνα με τους οργανωτές του, κυριαρχεί η πολιτική σάτιρα.
Ωστόσο, σε σχόλια αναγνωστών της ιστοσελίδας της εφημερίδας “Ντνέβνικ” επικρίνεται έντονα η παράσταση με την “κηδεία της Ελλάδας” και σημειώνεται ότι κάθε άλλο παρά σάτιρα αποτελεί το κάψιμο σημαίας μίας ξένης χώρας.
Τέτοιες συμπεριφορές εκτός από εθνικιστικές και αστείες, είναι και απαράδεκτες και πρέπει να καταδικαστούν από τις πολιτικές ηγεσίες των 2 χωρών καθώς και από τη διεθνή κοινότητα.

news.princeoliver.com

This entry was posted on Κυριακή, 15 Ιανουαρίου, 2012 at 19:54 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply