Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επαναλειτουργεί ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο

12 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δελτίο Τύπου της ‘Ένωσης Ιμβρίων” αναφέρει ότι σύμφωνα με ενημέρωσή από  το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Τουρκίαςαπό εχθές, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 ενεκρίθη το αίτημα αδειοδότησης ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο. Το σχετικό αίτημα είχε πραγματοποιηθεί προς τις τουρκικές αρχές προ ενός έτους από μέλη των κοινοτήτων της Ίμβρου .

Το σχολείο αυτό, όταν ανοίξει, θα δώσει τη δυνατότητα να επιστρέψουν στο νησί οικογένειες με παιδιά από την Κωνσταντινούπολη αλλά και την Ελλάδα, συνεχίζει η ανακοίνωση. Έτσι αναμένουμε να ενισχυθούν οι ανακάμπτουσες τα τελευταία 10 χρόνια κοινότητές μας και με νεότερους ανθρώπους ώστε να ανασυσταθεί εκ νέου ο κοινωνικός ιστός.

Τα Ιμβριακά Σωματεία του εξωτερικού χαιρετίζουν αυτή την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης με την οποία διορθώνονται, εν μέρει, κάποιες από τις μεγάλες αδικίες του παρελθόντος. Αποτελεί βήμα προς ένα καλύτερο μέλλον στην Ίμβρο με ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους κατοίκους της. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε αντίστοιχα βήματα και σε άλλους τομείς όπου οι Ίμβριοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως τα κληρονομικά δικαιώματα των ξένων υπηκόων, η κατοχύρωση των ακινήτων στο όνομα των πραγματικών δικαιούχων κ.ά.

Η αγάπη των Ιμβρίων προς την Ίμβρο που εκφράστηκε με την σταθερή επιστροφή τους τα τελευταία 20 χρόνια στη ρημαγμένη τους πατρίδα φαίνεται πως αρχίζει να φέρει επιτέλους κάποιους καρπούς

 

This entry was posted on Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, 2012 at 21:25 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply