Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απαγόρευσαν τη λέξη «δεσποινίς»

12 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/48B9338DBE0B843098BAC80F11CE328A.jpgΜετά τη Ρεν και η γαλλική πόλη Σεσόν-Σεβίν απαγόρευσε την χρήση της λέξης «mademoiselle» (δεσποινίς). Όπως όλοι οι άνδρες αποκαλούνται «κύριος» (monsieur), έτσι και όλες οι γυναίκες θα αποκαλούνται πλέον κυρία (madame).

Η κοινότητα αποφάσισε να εξαλείψει τη χρήση της λέξης από όλα τα επίσημα έγγραφά της, λέγοντας ότι οι γυναίκες, όπως και οι άνδρες, δεν θα πρέπει να καθορίζονται από τη συζυγική τους κατάσταση.

Ήδη οι Γερμανοί έχουν αποχαιρετήσει τις δεσποινίδες (και συγκεκριμένα τον όρο fraulein) από το 1972, ενώ και στα αγγλικά η λέξη «miss» έχει αρχίσει να εκλείπει.

Όπου χρειάζεται προσδιορισμός ένα… βολικό Ms χρησιμοποιείται, το οποίο θα μπορούσε να σημαίνει και δεσποινίς (Miss) και κυρία (Mrs).

Αν και στη Γαλλία η λέξη δεσποινίς εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, ο δήμαρχος της Σεσόν-Σεβίν αναφέρει ότι το κλειδί είναι η εξάλειψη των «διακρίσεων».

Η πόλη Ρεν είχε ήδη από το 2007 εγκαταλείψει τη λέξη mademoiselle, ενώ έχει ξεκινήσει και εθνική καμπάνια για να χρησιμοποιείται μόνο η λέξη madame, απαλλαγμένη από την έννοια της συζυγικής κατάστασης.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, 2012 at 22:20 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply