Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στις φλόγες ιστορικό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

9 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που είχε εκδηλωθεί περίπου στις 6 το απόγευμα, στο ιστορικό ξενοδοχείο «Ακροπόλ Παλλάς», στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αβέρωφ, στο κέντρο της Αθήνας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο, παραμένουν στο σημείο έως την πλήρη κατάσβεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, η φωτιά ξεκίνησε από το ισόγειο του επταώροφου ξενοδοχείου, το οποίο είναι υπό ανακαίνιση, από άγνωστη έως στιγμής αιτία και μέσω του κλιμακοστάσιου έχει φτάσει μέχρι την ταράτσα.

Καίγονται κυρίως οικοδομικά υλικά, ενώ η μεγάλη έκταση της πυρκαγιάς καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί γύρω από το ξενοδοχείο, ενώ στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Για την ιστορία σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο χτίσθηκε το 1928 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Σωτήρη Μαγιάση. Πρόκειται, δε, για ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της ελληνικής εκδοχής του γαλλικού Art Nouveau και από τα μπαλκόνια του έχουν κινηματογραφηθεί τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το 1973, συμπεριλαμβανομένης και της εισβολής του άρματος στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος.

Το ξενοδοχείο λειτούργησε με αυτή του τη μορφή ως το 1980. Το 1991 κηρύχθηκε διατηρητέο από το υπουργείο Πολιτισμού.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

This entry was posted on Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, 2012 at 22:32 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply