Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νεκρός στο διαμέρισμά του βρέθηκε ο πρώην Επίσκοπος Νύσσης Ελευθέριος

6 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Νεκρός στο διαμέρισμά του βρέθηκε ο πρώην Επίσκοπος Νύσσης ΕλευθέριοςΤραγικό θάνατο βρήκε σήμερα τα ξημερώματα ο 83χρονος πρώην Επίσκοπος Νύσσης Ελευθέριος στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο 83χρονος που παλιότερα εργαζόταν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο βρέθηκε νεκρός , με ένα μαντίλι στο στόμα, μέσα στο διαμέρισμά του, στην οδό Κοδρικτόνος 10. Στο διαμέρισμα δεν φαίνεται να υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Όμως από την άλλη πλευρά το σπίτι ήταν αναστατωμένο κι από τις πρώτες έρευνες των αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής προκύπτει ότι οι άγνωστες δράστες φαίνεται να έχουν αρπάξει σταυρούς, εγκόλπια πιθανόν χρυσοποίκιλτα και αλλά αντικείμενα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση από τον κ Φίλιππο Κουτσάφτη ο θάνατος του πρώην Επισκόπου Νύσσης , ο οποίος τα τελευταία χρόνια ιερουργούσε και στο ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία , προήλθε από ασφυξία. Οι δράστες φέρεται να τον έδεσαν και να τον φίμωσαν για να προχωρήσουν εύκολα στην ληστεία, όμως φαίνεται ότι ο άτυχος ιερωμένος δεν άντεξε.

Οι αξιωματικοί , λόγω της έλλειψης ιχνών διάρρηξης, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε άτομα που επισκέπτονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα τον ιερωμένο.

Ο Ελευθέριος Κατσαΐτης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1929. Αποφοίτησε από την Θεολογική σχολή της Χάλκης το 1962. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1951 και Πρεσβύτερος το 1956. Στις 6 Φεβρουαρίου 1987 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Νύσσης, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Είχε διατελέσει την περίοδο 1986-1989 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Θεολόγων Χάλκης.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, 2012 at 22:19 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply