Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τον γαργαλά για να τον κρατήσει ζωντανό

30 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο μικρός Benn γεννήθηκε πρόωρα και πάσχει από άπνοια με αποτέλεσμα να του κόβετε η αναπνοή- Η μητέρα του για να τον κρατήσει στη ζωή τον γαργαλά κάθε φορά που κοιμάται βαριά

Για τις περισσότερες μητέρες το να γαργαλούν τα παιδιά τους  είναι ένα  κομμάτι διασκέδασης και χαράς.  Για την  Sanchia  Norris, είναι ένας τρόπος να κρατήσει τον μικρό της γιο στη ζωή!

Η αναπνοή του  μόλις ενός ετών γιου της κατά τη διάρκεια της νύχτας σταματά αρκετές φορές  με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να  τον γαργαλά για να επανέρχεται!

Η 41 ετών μητέρα έχει στο δωμάτιο του μικρού έναν συναγερμό ο οποίος ενεργοποιήτε κάθε φορά που σταματάει η αναπνοή του για να τον γαργαλίσει.

Οι ειδικοί έχουν προτείνει στην μητέρα του μικρού Benn να τον γαργαλά στα πέλματα των ποδιών του ή κάτω από το πηγούνι ή το στομάχι.

“Ένα βράδυ σταμάτησε να αναπνέει 23 φορές και έπρεπε να τον γαργαλάω   κάθε φορά για να αρχίζει να αναπνέει ξανά.”

Ο Benn πάσχει από άπνοια, ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που επηρεάζουν τα πρόωρα μωρά. Προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα με αποτέλεσμα να σταματά η αναπνοή του βρέφους για 20  και πλέον δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Αυτά τα μωρά όταν κοιμούνται πολλές φορές οι μύες του και το νευρικό τους σύστημα τα οποία δεν έχουν πλήρως αναπτυχθεί αποσυντονίζονται με αποτέλεσμα να σταματάει απότομα η αναπνοή τους.

Ο Benn γεννήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Ήταν ένα παιδάκι που γεννήθηκε μόλις την 24η εβδομάδα. Το νεογέννητο έμεινε σε θερμοκοιτίδα για περισσότερες από 18 εβδομάδες.

“Ήταν θαύμα που έζησε. Ήταν μικρότερος από το μήκος του χεριού μου” αναφέρει η μητέρα του.

Στέφανος Νικήτας

This entry was posted on Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, 2011 at 19:51 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply