Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μόνο για «3-4 βουλευτές» η περαιτέρω έρευνα για το «πόθεν έσχες»

30 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σε «μόνο τρεις-τέσσερις» βουλευτές περιορίζεται η περαιτέρω έρευνα της Βουλής για τις μειωμένες καταθέσεις που εμφανίστηκαν στα τελευταία «πόθεν έσχες», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής Ευάγγελος Αργύρης, απορρίπτοντας τις αρχικές πληροφορίες για 11 βουλευτές -αριθμό που απέδωσε στους δημοσιογράφους.

Σε τρίωση συνεδρίασή της την Τετάρτη, η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων ενημερώθηκε από τους ορκωτούς ελεγκτές σχετικά με τον επανέλεγχο των στοιχείων στον οποίο προχώρησαν για τα «πόθεν έσχες» όσων υπόχρεων είχαν μειώσεις καταθέσεων από 100.000 έως από 400.000 ευρώ, χωρίς να έχουν δώσει επαρκείς εξηγήσεις.

Ο Ευ.Αργύρης ανέφερε ότι οι μόνο για «τρεις-τέσσερις» βουλευτές θα υπάρξει περαιτέρω έρευνα, καθώς οι υπόλοιποι βουλευτές που κλήθηκαν για εξηγήσεις παρουσίασαν επαρκή δικαιολογητικά για τη μείωση των καταθέσεών τους.

Ο πρόδρος της αρμόδιας Επιτροπής απέρριψε επίσης ως «αυθαίρετο αριθμό που ακούστηκε από δημοσιογράφους» την αρχική αναφορά για 11 βουλευτές.

«Δεν μπορούμε να ενοχοποιήσουμε κανέναν πριν ολοκληρωθεί η έρευνα», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης και πρόσθεσε: «Η μείωση καταθέσεων δεν σημαίνει βεβαίως και παράβαση. Ωστόσο θα πρέπει να κατατεθούν τα απαιτούμενα παραστατικά που θα την δικαιολογούν πλήρως. Δεν μπορεί η Επιτροπή να αρκεστεί σε μία προφορική δήλωση».

 

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, 2011 at 10:26 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply