Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κυπριακό: Μια 23χρονη Αυστραλέζα η… ελπίδα για τη λύση

28 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις της νεαρής η οποία έχει «μελετήσει εξαιρέτως» το ζήτημα

Κυπριακό: Μια 23χρονη Αυστραλέζα η... ελπίδα για τη λύσηΟνομάζεται Κατριόνα Στάντφιλντ, είναι Αυστραλέζα, είναι μόλις 23 ετών και σύντομα θα βρεθεί στην Κύπρο για να παρουσιάσει τις προτάσεις της για επίλυση του Κυπριακού. Τόσα χρόνια κανείς δεν μπόρεσε να το λύσει και ο ΟΗΕ έστω και εμμέσως ζήτησε τις ιδέες και τις σκέψεις μίας 23χρονης Αυστραλέζας.

Τώρα θα πείτε πού ανακάλυψε ο ΟΗΕ την 23χρονη και μάλιστα στην Αυστραλία; Η κυρία Στάντφιλντ είναι φοιτήτρια του κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, πρώην υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας και σημερινού ειδικού μεσολαβητή του γενικού γραμματέα στην Κύπρο. Από τους πλέον ισχυρούς άνδρες του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Ο κ. Ντάουνερ προσκάλεσε την 23 Κατριόνα στην Κύπρο όταν διάβασε τη μεταπτυχιακή της εργασία για το κυπριακό. Η φοιτήτρια του πανεπιστημίου της Αδελαϊδας, που έκανε – όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πολίτης» – την πρακτική της εργασία στο γραφείο του κ. Ντάουνερ, προτείνει μεταξύ άλλων και τη συμμετοχή των κυπρίων γυναικών στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Να σημειωθεί ότι δύο φορές η κυπριακή κυβέρνηση είχε αξιοποιήσει στο παρελθόν γυναίκες στις διαπραγματεύσεις, την πρώτη φορά με την πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Στέλλα Σουλιώτη και σχετικά προσφάτως, τη νυν υπουργό Εξωτερικών κυρία Ερατώ Μαρκουλλή.

«Η μελέτη της είναι εξαιρετική. Με εντυπωσίασε αυτή η φοιτήτρια και για αυτό την κάλεσα να συμμετάσχει στην ομάδα του ΟΗΕ για την Κύπρο, για δύο εβδομάδες», δήλωσε ο κ. Ντάουνερ, ο οποίος πρόσθεσε πως παράλληλα με την εξεύρεση λύσης θα πρέπει να αντιμετωπισθούν και άλλα θέματα όπως η ισότητα των δύο φύλων. «Χρειαζόμαστε νέες ιδέες» πρόσθεσε.

Η νεαρή Στάντφιλντ σημείωσε πως θα υποστηρίξει στους συνομιλητές στην Κύπρο ότι η συμμετοχή γυναικών – και από δύο πλευρές – μπορεί να βοηθήσει την όλη προσπάθεια.

 

Νίκος Χασαπόπουλος

This entry was posted on Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, 2011 at 21:21 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply