Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μειώσεις μέσω μισθολογίου

26 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Εκκαθαριστικά μισθοδοσίας μειωμένα έως και 500 ευρώ το μήνα θα λάβουν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, καθώς από τις 27 Δεκεμβρίου ενεργοποιείται το ενιαίο μισθολόγιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA η ενιαία Αρχή πληρωμών του υπουργείου Οικονομικών έχει καταχωρίσει στο αρχείο της σχεδόν όλες τις μισθολογικές καταστάσεις των υπαλλήλων, με βάση και τη βαθμολογική τους μεταβολή και η καταβολή της μισθοδοσίας θα αφορά σχεδόν όλους τους υπαλλήλους σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ήδη από τον Νοέμβριο στο ενιαίο μισθολόγιο έχουν ενταχθεί οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών. Στην περίπτωση που η μείωση των αποδοχών που θα προκύψει από το ενιαίο μισθολόγιο ξεπερνά το 25%, οι επιπλέον περικοπές θα κατανεμηθούν σε δύο ισόποσες δόσεις το 2012 και το 2013.
Για παράδειγμα ένας υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας, που λάμβανε 1.405 ευρώ το μήνα, θα χάσει ένα σημαντικό μέρος του μισθού του, που θα φθάσει τα 945 ευρώ. Όμως επειδή αυτή η μείωση φτάνει το 33%, στις 27 Δεκεμβρίου θα αφαιρεθούν από το μισθό τα 351 ευρώ (25%) και θα φτάσει τα 1.054 ευρώ, ενώ το 2012 και το 2013 θα αφαιρεθούν τα υπόλοιπα 110 ευρώ σε δύο δόσεις.

Το “μαχαίρι” στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων θα ολοκληρωθεί και από επιπλέον μειώσεις, που θα γίνουν με την εκκαθάριση μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου καθώς θα συμπεριληφθεί και ένα μέρος των περικοπών, που αντιστοιχούν στο Νοέμβριο, μιας και το μισθολόγιο ισχύει αναδρομικά.

Έτσι αν για παράδειγμα οι μηνιαίες απώλειες με το ενιαίο μισθολόγιο φθάνουν για έναν υπάλληλο τα 300 ευρώ, στο εκκαθαριστικό του Δεκεμβρίου θα συμπεριληφθούν και άλλα 300 για τον μήνα Δεκέμβριο.

This entry was posted on Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, 2011 at 18:41 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply