Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ρωσικός δορυφόρος κατέπεσε στη Σιβηρία

24 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Φωτό αρχείουΟ Ρωσικός τηλεπικοινωνιακός στρατιωτικός δορυφόρος Meridian έπεσε στη Σιβηρία κατά την διάρκεια αποτυχημένης εκτόξευσής του.Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, πρόκειται για την πέμπτη αποτυχία μέσα στο έτος.

“Σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες, μία βλάβη σημειώθηκε στον τρίτο όροφο του πυραύλου. Βάσει αυτού μπορούμε να πούμε ότι ο δορυφόρος έπεσε στο έδαφος της Σιβηρίας” ανέφερε μία πηγή της διαστημικής υπηρεσίας στο πρακτορείο Interfax.

Το πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, ανέφερε ότι ο δορυφόρος έπεσε στην επαρχία Τιούμεν, στη δυτική Σιβηρία, κοντά στην πόλη Τομπόλσκ. Δεν έχει υπάρξει καμία πληροφορία σχετικά με θύματα ή ζημιές.

Η διαστημική υπηρεσία Roskosmos και το υπουργείο Άμυνας ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν επιθυμούν να εκφραστούν για το γεγονός.

Ο δορυφόρος Meridian χρησιμοποιείτο για στρατιωτικούς και πολιτικούς σκοπούς, κυρίως για να βοηθά τη διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ των πλοίων, των αεροσκαφών και των επίγειων υποδομών στην περιοχή της Αρκτικής.

Ρωσικός δορυφόρος κατέπεσε στη Σιβηρία

Εδώ και ένα έτος, ο διαστημικός τομέας της Ρωσίας έχει γνωρίσει μία σειρά αποτυχιών.Η τελευταία αποτυχία σημειώθηκε το Νοέμβριο όταν το διαστημικό σκάφος Phobos-Grunt εκτοξεύθηκε με σκοπό να φτάσει στον Φόβο, τον δορυφόρο του Άρη. Όμως δεν κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του και ετέθη απλώς σε τροχιά γύρω από τη Γη.

This entry was posted on Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου, 2011 at 17:19 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply