Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Grammy μετά θάνατον στον Στιβ Τζομπς

23 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο «δημιουργικός οραματιστής» βραβεύεται για τις καινοτομίες του που μεταμόρφωσαν τη μουσική

Grammy μετά θάνατον στον Στιβ ΤζομπςΑναγνωρίζοντας τις τεχνολογικές καινοτομίες του που «μεταμόρφωσαν» τη μουσική και τις τέχνες γενικά, η αμερικανική Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης θα τιμήσει τον ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς με ειδικό βραβείο Grammy.

O Τζομπς είναι το μόνο όνομα που δεν συνδέεται άμεσα στη μουσική στη λίστα των φετινών Trustees Awards, ειδικών βραβείων που απονέμονται σε ανθρώπους με «εξαίρετη συνεισφορά στη βιομηχανία εκτός καλλιτεχνικής ιδιότητας».

Οι οργανωτές των βραβείων Grammy τον χαρακτήρισαν «δημιουργικό οραματιστή» και αναφέρθηκαν στις καινοτομίες της Apple που «μεταμόρφωσαν τον τρόπο που καταναλώνουμε μουσική, TV, ταινίες και βιβλία».

Μια από τις σημαντικότερες επιδράσεις του Τζομπς στη βιομηχανία μουσικής ήταν ότι έπεισε τις δισκογραφικές εταιρείες να αποδεχτούν το μοντέλο του διαδικτυακού δισκοπωλείου iTunes για την πώληση ψηφιακής μουσικής στην εποχή μετά το Napster.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί μουσικοί δεν είναι ευχαριστημένοι με τη νέα πραγματικότητα που έφερε ο Τζομπς -ο Μπον Τζόβι, για παράδειγμα, θεωρεί ότι μια μέρα ο κόσμος θα λέει ότι ο Στιβ Τζομπς δολοφόνησε τη βιομηχανία μουσικής.

Όμως η Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης έχει προφανώς διαφορετική γνώμη και εκτιμά ότι ο ιδρυτής της Apple είχε θετική επίδραση όχι μόνο για τη μουσική αλλά για τις τέχνες γενικότερα.

Τα Trustees Awards θα απονεμηθούν στο Λος Άντζελες στις 11 Φεβρουαρίου, παραμονή των γνωστότερων μουσικών βραβείων Grammy.

Εκτός από τον Τζομπς, η λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Νταϊάνα Ρος, τους Allman Brothers, τον Αντόνιο Κάρλος Ζομπίμ και τον ηχολήπτη της τζαζ Ρούντι Βαν Γκέλντερ.

 

TO BHMA

This entry was posted on Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2011 at 21:18 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply