Σε μια εβδομάδα θα αποφασιστεί τελικά τι θα γίνει με τα νέα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας παρέδωσε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος την εισήγησή της, που προβλέπει αύξηση 12,7%. Ωστόσο, η πρόθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι να ενημερωθούν τα κόμματα και οι φορείς πριν από το υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας, όπου και θα παρουσιάσει την τελική του πρόταση. Κατά πληροφορίες, ο υπουργός φέρεται να πιέζει ώστε η αύξηση να μην ξεπεράσει το 10%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA η διοίκηση της ΔΕΗ είχε αρχικά ζητήσει αύξηση που έφτανε στο 15%. Ο πρόεδρος της εταιρίας κ.Ζερβός φέρεται να έχει προειδοποιήσει μέχρι και για μερική στάση πληρωμών μετά το Μάρτιο αν δεν επιτευχθεί ο στόχος, με δεδομένες τη μειωμένη κατανάλωση και τη μεγάλη αύξηση των λειτουργικών εξόδων.

Στην εισήγηση της ΡΑΕ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

  • Η αναπροσαρμογή των τιμολογίων ανά 6μηνο, ανάλογα με την εξέλιξη του κόστους.
  • Ο περιορισμός του συνολικού αριθμού των τιμολογίων, καθώς και
  • Η απελευθέρωση των τιμολογίων για βιομηχανίες, βιοτεχνίες, σούπερ μάρκετ και μεγάλα εμπορικά καταστήματα.

Μεγάλη επιβάρυνση για τα νοικοκυριά είναι και η αύξηση που προτείνει η Αρχή για το Τέλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

  • Για την χαμηλή τάση τα νοικοκυριά προτείνεται το Τέλος από 1,95Ε/MWH να φθασει τα 5,99Ε/MWH.
  • Στην υψηλή τάση, στη βαριά δηλαδή βιομηχανία, από 1,04Ε να φθασει τα 2,96 ευρώ και
  • για την μεση ταση,δηλαδη την αγροτικη χρηση απο 0,74 ευρώ να φθασει τα 2,29 ευρώ.

Επιστολή στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να μην προχωρήσει σε αυξήσεις τώρα έστειλε ο Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Βασίλης Κορκίδης.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά από τη διοίκηση της ΔΕΗ να διαγραφούν οι προσαυξήσεις που έχουν έχει επιβάλλει η εταιρεία για οφειλές καταναλωτων που έχουν περιέλθει σε δύσκολη κατάσταση λόγω της κρίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.