Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Την άλλη εβδομάδα “κληρώνει” για ΔΕΗ

23 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σε μια εβδομάδα θα αποφασιστεί τελικά τι θα γίνει με τα νέα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας παρέδωσε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος την εισήγησή της, που προβλέπει αύξηση 12,7%. Ωστόσο, η πρόθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι να ενημερωθούν τα κόμματα και οι φορείς πριν από το υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας, όπου και θα παρουσιάσει την τελική του πρόταση. Κατά πληροφορίες, ο υπουργός φέρεται να πιέζει ώστε η αύξηση να μην ξεπεράσει το 10%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA η διοίκηση της ΔΕΗ είχε αρχικά ζητήσει αύξηση που έφτανε στο 15%. Ο πρόεδρος της εταιρίας κ.Ζερβός φέρεται να έχει προειδοποιήσει μέχρι και για μερική στάση πληρωμών μετά το Μάρτιο αν δεν επιτευχθεί ο στόχος, με δεδομένες τη μειωμένη κατανάλωση και τη μεγάλη αύξηση των λειτουργικών εξόδων.

Στην εισήγηση της ΡΑΕ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

  • Η αναπροσαρμογή των τιμολογίων ανά 6μηνο, ανάλογα με την εξέλιξη του κόστους.
  • Ο περιορισμός του συνολικού αριθμού των τιμολογίων, καθώς και
  • Η απελευθέρωση των τιμολογίων για βιομηχανίες, βιοτεχνίες, σούπερ μάρκετ και μεγάλα εμπορικά καταστήματα.

Μεγάλη επιβάρυνση για τα νοικοκυριά είναι και η αύξηση που προτείνει η Αρχή για το Τέλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

  • Για την χαμηλή τάση τα νοικοκυριά προτείνεται το Τέλος από 1,95Ε/MWH να φθασει τα 5,99Ε/MWH.
  • Στην υψηλή τάση, στη βαριά δηλαδή βιομηχανία, από 1,04Ε να φθασει τα 2,96 ευρώ και
  • για την μεση ταση,δηλαδη την αγροτικη χρηση απο 0,74 ευρώ να φθασει τα 2,29 ευρώ.

Επιστολή στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να μην προχωρήσει σε αυξήσεις τώρα έστειλε ο Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Βασίλης Κορκίδης.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά από τη διοίκηση της ΔΕΗ να διαγραφούν οι προσαυξήσεις που έχουν έχει επιβάλλει η εταιρεία για οφειλές καταναλωτων που έχουν περιέλθει σε δύσκολη κατάσταση λόγω της κρίσης

This entry was posted on Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2011 at 17:52 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply