Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προφυλακιστέος ο μοναχός Εφραίμ

23 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Στις φυλακές θα οδηγηθεί ο ηγούμενος Εφραίμ μετά την άρση της διαφωνίας μεταξύ της ανακρίτριας και του εισαγγελέα από το δικαστικό συμβούλιο υπέρ της ανακρίτριας. Μία ημέρα μετά από την αυτοπρόσωπη παρουσία του Εφραίμ ενώπιον του συμβουλίου, οι δικαστές έκριναν ότι πρέπει να κρατηθεί προσωρινά για την πρόληψη τέλεσης νέων αδικημάτων στο μέλλον.

Ο Εφραίμ είχε απολογηθεί στις 6 Δεκεμβρίου, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αδικήματα σχετιζόμενα με τις κινήσεις του στην υπόθεση των “ιερών ανταλλαγών” μεταξύ μονής και ελληνικού Δημοσίου.

Στην απολογία του ο Εφραίμ είχε υποστηρίξει ότι όλες οι κινήσεις και τα αιτήματα προς τα συναρμόδια υπουργεία είχαν γίνει με την πεποίθηση ότι η λίμνη ανήκει στην μονή -βάσει των γνωμοδοτήσεων των συμβουλίων- χωρίς να γίνει καμία προσπάθεια επιρροής των υπουργών που χειρίζονταν την υπόθεση.

Ο εισαγγελέας είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

 

ΜΕGA

This entry was posted on Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2011 at 17:03 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply