Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Για γενοκτονία στην Αλγερία κατηγορεί ο Ερντογάν την Γαλλία

23 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Καταγγέλει τον Σαρκοζί ότι επιχειρεί να κερδίσει ψήφους υποδαυλίζοντας την ισλαμοφοβία και την τουρκοφοβία

Για γενοκτονία στην Αλγερία κατηγορεί ο Ερντογάν την ΓαλλίαΣε μετωπική σύγκρουση με τη Γαλλία η κυβέρνηση της Τουρκίας με τον Ταγίπ Ερντογάν να «επιστρέφει» τις κατηγορίες γενοκτονίας, «δείχνοντας» την αποικιοκρατία της στην Αλγερία. Αντιδρώντας στην ψήφιση νομοσχεδίου από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Ερντογάν κατηγορεί τον Νικολά Σαρκοζί ότι επιχειρεί να κερδίσει ψήφους εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012 υποδαυλίζοντας την ισλαμφοβοβία και την τουρκοφοβία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός προχώρησε την Πέμπτη σε αντίποινα για την έγκριση του νομοσχεδίου (που έρχεται στις αρχές του 2012 ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας), ανακοινώνοντας την ανάκληση του Τούρκου πρεσβευτή στο Παρίσι, τη διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Γαλλία και «πάγωμα» στις διμερείς πολιτικές και οικονομικές επαφές.

Την Παρασκευή ο Ταγίπ Ερντογάν «επανήλθε» κατηγορώντας τη Γαλλία ότι διέπραξε γενοκτονία στην Αλγερία.

«Εκτιμάται ότι 15% του πληθυσμού της Αλγερίας σφαγιάστηκε από τους Γάλλους από το 1945. Πρόκειται για γενοκτονία» δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στις βιαιότητες που διαπράχθηκαν κατά τη διαδικασία της ανεξαρτησίας της Αλγερίας από τη γαλλική κυριαρχία, μεταξύ 1945 και 1962.

Δήλωσε ακόμη ότι ο Νικολά Σαρκοζί προσπαθεί να κερδίσει ψήφους υποδαυλίζοντας την ισλαμοφοβία και την τουρκοφοβία. «Ποντάρει στο μίσος για τον μουσουλμάνο και τον Τούρκο έχοντας εκλογική σκοπιμότητα» υπογράμμισε.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί άρχισε να αναζητεί εκλογικά οφέλη χρησιμοποιώντας το μίσος για τον μουσουλμάνο και τον Τούρκο» επανέλαβε.

«Η ψηφοφορία που έλαβε χώρα στη Γαλλία, μια Γαλλία όπου ζουν σχεδόν πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνοι, έδειξε σαφώς σε ποιο σημείο ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και η ισλαμοφοβία έχουν λάβει επικίνδυνες διαστάσεις στη Γαλλία και την Ευρώπη» τόνισε.

Ο Ερντογάν κάλεσε τη Γαλλία να αναλογιστεί το δικό της παρελθόν και να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Αν ο Γάλλος πρόεδρος δεν γνωρίζει ότι υπήρξε μια γενοκτονία, μπορεί να ρωτήσει τον πατέρα του Παλ Σαρκοζί, ο οποίος ήταν λεγεωνάριος στην Αλγερία στη δεκαετία του 1940. Είμαι βέβαιος ότι ο Παλ Σαρκοζί έχει πολλά να πει στο γιο του για τις σφαγές που διέπραξαν οι Γάλλοι στην Αλγερία» τόνισε.

This entry was posted on Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2011 at 20:30 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply